Witam Wszystkich na forum. Tym razem chciałem sie zapytać czy do Volkswagena Transportera T4 1.9 Td można założyć silnik od jakiegoś osobowego volkswagena 1.9 TD. Pytam ponieważ doszły mnie słuchy że w Transporterach z tyłu głowicy jest jakaś dodatkowa rurka odpowietrzająca układ chłodzenia a w osobówkach tego nie ma. Czy to prawda? I czy można coś...
W jaki sposób mocowany jest silnik i skrzynia?
Niestety tak. inaczej nie wymienisz, jest na osi wałka sprzęgłowego.
Kolego wejść to musi przeciesz tam były montowane 2.5 tdi.
Sprzedaj tego i kup sobie TDI-ka. Zamykam.
już kilka lat takiego wozu nie naprawiałem ale nigdy w 2.4 podkładki nie było
Nie wiem właśnie jaki manometr i gdzie go wpiąć... Mógłbyś powiedzieć pod jaką frazą tego szukać aby pasowało do tego silnika?
Za silnikiem 2.4 przemawia. Wyższa kultura pracy, lepsze przyspieszenie Przeciw większe zużycie paliwa, ale nie wiele. Wyższe koszty obsługi , ilość olej,u wymiana paska rozrządu. regeneracja pompy,wtryskiwaczy.Koszty ubezpieczenia.
tak to vr6 volkswagena, platforma auta też jest wspólna z volkswagenem t4 więc pewnie bedzie pasował "żywo wyjęty" z t4 czy z osobówki i z twoimi łapami symbol silnika to M104.900
pomogła wymiana silnika , wywaliło cały wał korbowy.
Na filmie włączasz napisy, potem w ustawienia automatyczne tłumaczenie i język polski. Wszystkie silniki VW 2.5 TDI pięciocylindrowe, montowane w T4, LT i Volvo, ustawiane są identycznie. Tylko kąt wtrysku się zmienia w zależności od oznaczeń silnika. Pasek główny to pewnie Ci się uda wymienić, ale na pasku pompy wtryskowej polegniesz. Tego paska nie...
W mojej w t4 też pad silnik 2.0 i wymieniłem go na silnik od VW Sharana też 2.0 no i pasował. Z tego co mi się o uszy obiło to silniki od Alhambry i Sharana są takie same.
Sprobujemy pogrzebac w kacie wyprzedzen ia zaplonu,a w ostatecznosci wymiana pompy.pozyjemy, zobaczymy pozdrawiam
Najprościej wymienić pompę lub oddać do zakładu zajmującego się naprawą pomp wtryskowych, ale jak już wspomniałem wymiana pompy na inną będzie najtańszym rozwiązaniem.
Wymiana...Trzeba z pojazdu wymontować rozrusznik.Następnie rozmontować go.Wyjąć bendiks tzn.to sprzęgiełko z zębatką.Kupić nowy bendiks.Następnie zmontować to wszystko w odwrotnej kolejności.Nie jest to wielki problem ale dla początkującego przysporzy to trochę stresu.
Ok tak zrobimy dam znać co i jak Dodano po 11 Ale to też dziwne bo na wiosnę był robiony remont silnika wymiana rozrzadu koplet , turbina tmregenerowana , nowa pompa paliwa , i jeździł normalnie tak mi się wydawala , ale na jesień już awaria, . Nie ma siły. Szczerze to zwariowałem
Kombinujesz jak kobyła pod górę kolego i pleciesz jak potłuczony, nie pleć mi bajek bo setki razy leżałem pod takim padłem i wymiana tych czujników to góra 20minut z opuszczeniem wanny pod silnikiem.
On nie jest zablokowana. Po prostu jesteś za ciężki. Zwiększenie osiągów tylko zwiększając napięcie. Sterownik ruszy na parkiecie 14s. to ci już trochę da. A dalej to już wymiana sterownika potem silnika. Zresztą widać że sterownik daje ponad 1000W do silnika.
Czytałem że trzeba zregenerować silnik nawiewu tzn. przesmarować gdyż mogły zatrzeć się łożyska i wymienić wyłacznik termiczny który spalił sie przez zatarte łożyska. Czy to prawda? Wystarczy wymiana tego termika i regeneracja silnika?
Witaj Myślę że Jacek79 ma rację. Ja miałem podobną sytauację w Golfie. Ale mi pomogło wymiana akumulatora. Silnik pali od razu na zimnym i ciepłym, ale jak długo..... Pzdr SP
po pierwsze primo RR 2004 to L322 a nie Sport. po drugo ...co ma wspólnego oprogramowanie silnika z poduchami? po trzecio... wymiana oprogramowania to prościzna: bierzesz T4,albo Autologica i programujesz. Robię to od lat i nie widzę problemu. po czwarto... niczego nie trzeba programować. Wykasować błędy, wymienić kompresor i jeździć :c)
Witam. Jak w temacie pacjent to t4 1.9 td. Padł silnik więc postanowiłem wymienić cały słupek. W starym silniku pompa była sterowana zaworkiem starego typu jak na zdjeciu https://obrazki.elektroda.pl/8734811000_... A w drugim zaworek jest taki https://obrazki.elektroda.pl/1181325200_... Posiada 2 kable, brązowo czerwony...
Witam mam t4 2.5 110km benzyna+gaz i silnik jest cały zarzygany zaczął ostatnio nie mieć siły i strzelać na gazie jak się da mu dużo gazu, i miałem go sprzedawać ale jak zobaczyłem dziś nowsze auta Renault Opel z roczników 2005-2012 to jednak t4 zostaje, i chce zrobić w nim silnik sam wymiana rozrządu na nowy i głowice oddać do regeneracji i pouszelniać...
Z tego co pamiętam te literki są związane z elementami wyposażenia jak immo, katalizator, automatyczna skrzynia itd. Czyli różnią się wsadem, komputerem z odpowiednim programem można je wzajemnie przystosować. Masz silnik AAF więc szukaj komputera 023906022 G/H/J/M
Zakładasz deskę od modelu ze zwykłym licznikiem i po problemie. Masz do wyboru 2 opcje zwykły licznik (taki jak był montowany w passatach) lub podobny już do Golfa 4 z niebieskim podświetlaniem. Tylko ten od Golfa musi być bez CAN czyli 919 bez immo. I kilka przeróbek w instalacji licznika (w zależności jaki masz rocznik tego T4) Pozdrawiam Repa Robiłeś...
Dzień dobry, najpewniej będzie termostat do wymiany. Miałem ze szwagrem podobny problem w transporterze T4 też 1.9 TDI i wymiana termostatu pomogła zażegnać problem. Załączam pierwszy lepszy tutorial znaleziony w necie, mam nadzieję że pomoże ;D https://www.youtube.com/watch?v=GyJ-vVPc...
Jeżeli silnik na pompowtryskach to oringi uszczelniające na pompowtryskach przepuszczają paliwo do oleju. Typowa przyczyna wyrobionych gniazd pompowtryskiwaczy w głowicy. Wymiana oringów pomaga na jakiś czs pozdrawiam.
Jak na razie to mechanik wysyła mnie do Volvo servisu ponieważ trzeba zrobić adaptacje pompy do danego auta a nikt w moim mieście nie ma takiego compa. Czy może jest ktoś w obrębie Kutna kto może to zrobić. Sprawdzane były wiązki i reszta napięcie jest ponieważ miałem wcześniejszą pompę która miała inny numer i działała tylko że wyła przy skrętach tak...
super konstrukcja! most tylny widzę Star, silnik vw 1.9D a napęd przedni z czego? reduktor z czego? czy może silnik razem z orginalną skrzynią i napęd półośkami na mosty tylny i przedni? przyczepa to w ogóle jak orginał! super sprawa Dzięki Most tylny i reduktor star 660, silnik ze skrzynią fwd z zaspawanym dyfrem z golfa 1.6d, jedna półoś na wejście...
witam, kolego killer :) sprawdż czy czasami na odpływie oleju z turbiny nie ma niedrozności, zdażaja sie rózne cuda raz widziałem nakrętkę M6, co do oleju w dolocie mgła olejowa jest standartem , natomiast sa silniki min, A6 gdzie czyszczenie odmy lub wymiana po 200kkm jest konieczna, kolega sztomel opisał resztę wieć ,powodzenia
Dzisiaj wypalałem texą. Z mojego doświadczenia musisz spełniać warunki: - temperatura silnika >60 stopni C - temperatura płynu chłodzącego >60 C - Temperatura spalin za konwerterem katalitycznym SCR (T4 zielony) > 130 stopni C - hamulec ręczny Póki nie spełniłem powyższego wypalanie nie startowało, bez jasnego komunikatu "dlaczego nie". Nie próbowałem...
Bo ECU nic nie wie i nie diagnozuje ciśnienia oleju. To jest informacja dla kierownika na licznik a nie dla sterownika silnika. Przecież i tak ECU nie ma prawa zatrzymać silnika bez zgody kierowcy. To nie byłoby miłe podczas jazdy, np wyprzedzania. Czy to jest pierwsza wymiana oleju przeprowadzana przez Ciebie? Podstawa to pomiar ciśnienia oleju.
Witam koledzy, walczę z T4 silnik 2.4 tda mianowicie z wskazaniem temperatury. Wcale nie pokazuje. Wymieniłem czujnik temperatury 4 pinowy nie pomógł na kostce są kable koloru brązowego , niebiesko czerwonego , niebiesko czarnego i żółto czerwonego jak podam na żółto czerwony masę wskazówka wychyla się. Stwierdziłem że pewnie na którymś nie ma masy...
Witam Miałem takie same objawy w moim T4 2.0 z 91r., mechanik stwierdził, że mam uszkodzony czujnik ciśnienia w sterowniku silnika http://t4-wiki.de/wiki/Geber_G71_(Saugro... Podobno to jest wada T4 z silnikiem aac 2.0. Mechanik powiedział jeszcze, że samochód gaśnie bądź pracuje nierówno bo dostaje zróżnicowaną dawkę paliwa przeważnie...
Silnik TD 1,9 ma taką wadę. Niestety nie jest to rzadkie. Ogólnie zasada jest taka: nie ma potrzeby - nie dotykać kółka. A jeśli już to koniecznie nowa śruba oryginał - kosztuje kilkanaście zł. Zastosowanie ponownie tej samej śruby zazwyczaj kończy się zarwaniem klina i uwaleniem śruby. Już w tej chwili nie podam na pewno jaki moment ale trzeba tego...
No i szok, wszystko chodziło a tu klapa nowa śruba wału nowa zębatka wszystko skręcone, 3 dni jazdy i pęka śruba zaraz przy wyjściu z wału, piasta wylęciała silnik zastukał Aż się ciśnie " ja wiedziałem że tak będzie". Teraz albo wymiana silnika, albo naprawa głowicy - i nie szukaj winnych wśród sprzedawców części. Śruba została dokręcona nie zgodnie...
(...) próbach odpalenia zostawiliśmy auto . Czy ktoś wie co może to znaczyć (at)ElektrodaBot AI: Czy używaliście ostatnio innego rodzaju paliwa lub czy wiecie, jaka jest jakość paliwa, które zatankowaliście? Nie AI: Czy w ostatnim czasie były przeprowadzane jakieś naprawy lub konserwacje w waszym T4? Nie Wstępna ocena dostępnych informacji Z treści...
Mam takiego więc się wypowiem. Mylisz się kolego samych silników 2.4 D było 2 rodzaje : pięcio - cylindrowy i cztero - cylindrowy, które nie miały komputerów raczej, bynajmniej ja w aucie z 96 roku nie mam. Natomiast 2.5 TDi było 88 konne, 102 konne oraz 150 konne więc różnica jednak jest i bodajże dwa ostatnie mają komputer. Jeśli chodzi o samą zamianę...
witam panowie mam problem z zakłuceniami w radju CB w transporterze t4 -gdy jadę delikatnie ledwo naciskając gaz (bardzo ekonomicznie (bardziej się nieda)) jest ok ,ale gdy tylko trochę ciężej lub pod górkę i muszę nawet delikatnie nacisnąć czy nawet mocno bez znaczenia to odrazu strasznie tszeszczy , jednostajnie niezależnie od obrotów silnika , puszczam...
Nie jest tak do konca dawno temu w vw t4 1,9 robilismy taka kombinacje tloki z tdi glowica ,cala reszta zostala z aaz dolozylismy intelkuler .Byl duzo mocniejszy i niedmuchal uszczelki pod glowica ,choc na zwyklej pompie
Wydaje mi się że nawet nie trzeba nic toczyć bo w SDI mam ten większy otwór, ale juz kupiłem tą pompę i mam org to pokombinuję. Mam jeszcze pytanko czy można jakoś źle wstawić rozrusznik ? wcześniej kręcił teraz jakoś nie chce. słychać bendix i nie ma siły kręcić silnikiem jakby. Aku daję radę odpalić t4 2.4 D to raczej jest ok. Jak podam mu prąd to...
Witam panowie, całkiem nie dawno kupiłem , VW T4 z silnikiem VR6 ten sam co w Sharanie (ma inny wałek rozrządu) , problem jest taki że auto po osiągnięciu temp. 30*C przestaje palić na jeden cylinder (chodzi kulawo) podłączony pod VAG-a nie pokazuje żadnych błędów w aucie przez poprzedniego właściciela było robione: wymiana rozrządu, uszczelki pod głowicą,...
Trzeba szukać wtryskiwaczy od VW T4 2.5 TDI 150ps potocznie zwane 216 ewentualnie szukać samych końcówek wtryskiwaczy i przerobić swoje obecne wtryskiwacze. Producentów jest kilku ale polecić można ori Boscha albo włoskie Fratelli Bosio. Na allegro albo na forach można kupić wtryskiwacze z kaucja tz kupujesz gotowe wtryski i po wymianie odsyłasz swoje...
Moja skrzynia odmawia posłuszeństwa. 3 bieg się ślizga. T4 jest z 1994 roku. Ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Ma ktoś może schemat takiej skrzyni? Jakaś instrukcja napraw. Coś co pomoże mi rozebrać i złożyć tą skrzynie. Czy wymiana oleju coś pomoże? (moim zdaniem nie, ale może ma ktoś z was doświadczenie). Co zrobić z tym fantem. Jestem z okolic Gorzowa...
Witam. Ja miałem taki sam problem w silniku 2,5 151KM. Przyczyna to jedna z pięciu świec która działała. wymieniłem świece i było wszystko ok. Pali od strzału bez dymu i nierównej pracy. Dodam tylko że wymiana była bardzo uciążliwa (brak miejsca nawet po odchyleniu chłodnic).
Mam problem gdyż zaistaniała konieczność wymiany sterownika silnika (T4 2,,5 TDI), niestety nie wiem jak dopasowac ten "nowy"sterownik do posiadanych kluczyków tak aby dało sie odpalić silnik. ten sterownik jest "nowy" tzn używany z iinnego auta -właśnie go kupiłem bo nowy kosztuje !!!! (nie mam żadnych danych dotyczących loginów, i rzecz jasna kluczyków...
Usterka podobna jaką spotkałem w Golfie 2.0 Przechodziłem podobną drogę. Finalnie pomogła wymiana świec, ale po drodze znalazłem jedną usterkę: na przewodzie podciśnienia (ten najcieńszy) jest zamocowany plastikowy trójnik z dwoma wyjściami, które są zaślepione. Jedna zaślepka była uszkodzona i dostawał lewe powietrze. Tak samo wymieniłem kable, poczyściłem...
Witam ponownie.Mój problem chyba się skończył, Po wielu próbach typu wymiana kostki stacyjki, dodatkowej masy na komputer, odrębnego zasilania itp. wymieniłem komputer i problem na razie zniknął. Dodam,że miałem dwa komputery plus dwa immo i na obydwu był idealnie ten sam problem,dlatego nie myślałem że to wina sterownika.
Tam gdzie szlifują wały powinni bez problemu zrobić osiowanie bloku. Z rozbitka może być.Kupuj tylko po możliwości odpalenia posłuchania,pogazowania,pomacania itd. Jeżeli to ma być z t4 to będziesz musiał zrobić otwór na miarkę oleju w bloku.Jeżeli z audi c4-będzie ok. Przed montażem zwrócić uwagę na otwór w bloku pod mocowaniem podstawy filtra oleju(jedne...
Sprawa wygląda tak: Zadzwoniłem do serwisu gdzie kupiłem regulator, gościu odpowiedział, że wymiana regulatora bez regeneracji komutatora nic nie da i spalił się ten nowy regulator. Do alternatora nie przychodzi żaden kabel z masą(jest obok ucięty), ale sprawdziłem miernikiem masę alternator->silnik silnik -> kasta -> minus aku. Jest przejście. Do alternatora...
Jak już pisałem, rozrusznik był regenerowany i napewno jest sprawny. . kolego uwierz ,rozrusznik jest już do wymiany i to będzie cię taniej kosztowało niż wymiana w nim wszystkiego bo do wymiany jest wszystko prócz obudowy :D,miałem to samo dwa razy dawałem do regeneracji ,nowe tulejki nowy szczotkoczymacz i było to samo miał opory pod obciążeniem...
Do gazu plus zasilanie wtryskiwaczy był cięty przy bezpiecznikach, od sterownika minus prosto na drugi biegun wtrysku gdzie impulsy dawałem na pinie przy sterowniku i utrzymywałem silnik przy pracy. By ponownie odpalił na krótko bez wyłączania zapłonu, trzeba odczekać podobny czas około 3s. On ma dodatkowy wtrysk do rozruchu zimnego silnika i właśnie...
Ten MAP-sensor jest raczej... nierozbieralny. :wink: Sprawdź wnętrze sterownika na obecność wilgoci. Jeszcze, co do MAP-sensora - przed działaniami typu wymiana, podmiana wyjmij płytę sterownika z obudowy, podłącz się do nogi sygnałowej czujnika i sprawdź wartości napięcia w różnych fazach obciążenia silnika, lub przy założonym i zdjętym wężyku podciśnienia....
to by się zgadzało co napisałeś ale niestety nie dotyczy to silnika 1Z czy też AHU bądź ALE montowanych w Golfach Mk3 Oj Sztomel, mogłbyś się zdziwić jak i ja się zdziwiłem kilka dni temu,po sporym czasie walki z t4 2,5 tdi na edc15 (problem z rozruchem ciepłego silnika),po drodze kąt statytczny,czujnik temp. paliwa,czujnik tamp.cieczy w końcu coś mnie...
Witam wszystkich ponownie po dłuższej przerwie. Jestem po urlopie i po pewnych wymianach w aucie. Jak już wcześniej pisałem wymieniłem sprzęgło, gdyż już było wyeksploatowane, co prawda lekki szelest został , który jest spowodowany luzem międzyzębnym ale dużo ucichło i przede wszystkim nie czuć już szarpań i wibracji jakie były do tej pory wyczuwalne....
Wita. Ktoś nasypał mi cukru do mojego VW .Zmieniłem filtr paliwa ,wymontowałem zbiornik paliwa , wymyłem go przepłukałem przewody paliwowe od zbiornika do filtra , od filtra do pompy.Zbiornik zalany nowym paliwem. Mimo to auto za nic nie chce odpalić. Próbowałem odpowietrzyć pompę , po przez poluzowanie przewodów na wtryskiwaczach .Zauważyłem że nie...
Te wszystkie Movano, Trafic`i itp maja jedną wadę: nie wiadomo kto tam co wyprodukował. Ile z tego to renault, ile to opel (a może fiat), a ile zbieranina z resztek po Masterach i innych osobówkach. Silniki DCI Renaulta np w przyp. 1.9 są bardzo oszczędne ale bardzo awaryjne i drogie w obsłudze. U nas dużo Trafic`ów lata na busach to mają po równo zwolenników...
Witam,mam problem z t4 2.5 TDI ACV,samochod po odpaleniu(pali bez problemu na zimno i cepło) pracuje normalnie,do momentu kiedy nie wcisnie sie gazu,jezeli wcisne pedal gazu silnik wchodzi na jakies 1300obr.min i wyzej nie wejdzie ale kiedy puszcze pedal gazu i odczekam jakies 2 seknudy to samochod juz wtedy normalnie wkreca sie na obroty bez zadnego...
Dzień dobry, Znalazłem na śmietniku takie cudo i postanowiłem podjąć próbę przywrócenia go do życia. Mechanikę już naprawiłem, wszystko wyczyszczone, nasmarowane, paski wymienione. Problem jest jednak inny. Otóż, po włączeniu odtwarzania lub przewijania, z głośnika wydobywa się głośny pisk lub buczenie, jakby ciągły sygnał z dodatkowymi zakłóceniami....
Wlacza sie wentylator ukladu chlodzenia przed otwarciem termostatu, wąż od termostatu do chlodnicy zimny(wskaznik temperatury pokazuje 90 stopni), po zalaczeniu wentylator juz nie wylacza sie automatycznie mozna go jedynie wylaczyc gaszac sielnik. Zalaczenie nastepuje w momencie wystapienia wstrzasu np. zamkniecie maski. Co zrobilismy: -wymiana czujnika...
Blokowanie hamulcami nie jest dobre, szybciej rozwalisz sprzęgło lub coś ukręcisz. . Przelicz sobie moment wygenerowany przez silnik jaki jest w stanie przenieść sprzęgło, a ile wytrzyma ta śruba, zanim urwiesz jej łeb. Nie zapomnij, że po drodze masz jeszcze skrzynię biegów, a ona uwierz mi nie jest przystosowania do takich obciążeń. Może przykład...
Zasadę działania turbiny i sterowania znam. Wprowadzę może w temat: padła turbina (uszczelnienia po stronie gorącej, łopatki pokrzywione, kierownica na żyletki), wywaliło olej w wydech; po zakupieniu turbiny po regeneracji i wykonaniu: - zmiana wężyków podciśnienia; - kontrola smarowania -drożne; - kontrola węża spływu oleju z turbo - drożny; - kontrola...
Kodów usterek nie było, raz na jakiś czas poszarpywało przy większej prędkości obrotowej. Czasem pod odpaleniu zimnego silnika rzęziło a po zdjęciu obudowy, między kołami bardzo luźny łańcuch rozrządu. I tyle... Dodano po 2 Czy przy dokręcaniu VANOSA trzeba go jakoś ustawiać ??? Wracając do instrukcji : Zainstalować regulator VANOS. (Użyć nowej śruby)...
Hej, sezon musiałem trochę znienacka otworzyć, więc zrobiłem logi statyczne: Tuesday, 11 February 2025, 17:11:26. VCDS-Lite Version: Release 1.2 Control Module Part Number: 074 906 021 A Component and/or Version: 2,5l R5 EDC G00SG 1909 Software Coding: 00002 Work Shop Code: WSC 02743 VCID: 0E6F2D3B594F 1 Fault Found:...
Witam serdecznie, wielka prośba o pomoc. VW t4 2,5TDI 2WD stare sprzęgło potrafiło się pośliznąć, więc przyszedł czas na wymiane. Stare sprzęgło dwumas podmęczony, tarcza nity sie już polerowały. Zamontowany nowy zestaw LUKa (dwumasa, tarcza, docisk, łozysko oporowe), zewnętrzny wysprzęglik pozostał stary. Auto złożone wszystko OK, po dłuższej chwili...
Panowie, mnelo wiele czasu a ja milczalem i milczalem ale czas nie poszedl na marne. Odszukalem w swojej okolicy kilku zapalencow, ktorzy podjeli sie juz takiego wyzwania. niestety musze przyznac, ze zaden nie osiagnal dobrych wynikow. we wszystkich paktycznie przypadkach(4 auta) zostala uzyskana dosc duza moc. Silniki staly sie mocniejsze itd... Zywotnosc...
Proszę. [url=https://docs.google.com/viewer?a=v&... Dla silnika...
Witam wszystkich, Przeczytalem caly ten watek i zdecydowalem wtracic cos od siebie. Chcialem sie czegos tutaj dowiedziec, ale roznice w opiniach sa kolosalne, i niejednego moga wprowadzic w zaklopotanie, dlatego tez taka moja rada: przeczytaj 10 roznych opinii i przede wszystkim statystyki zanim sie ktoras zasugerujesz. Ja nie jestem zadnym, mechanikiem,...
Witam! Mam taki mały problem z moim samochodem. Przy pompie wtryskowej przy cięgnie gazu cieknie mi paliwo. Czy ktoś z Was ma może jakiś pomysł co się dzieje? Jak to naprawić? I gdzie ewentualnie można dostać jakieś części zamienne tak, żeby nie kupować całej pompy wtryskowej ponieważ to zbyt duży koszt? Czeekam na jakąś pomooc:) Pozdrawiam Nic nie...
http://obrazki.elektroda.pl/5481142500_1... http://obrazki.elektroda.pl/8069137600_1... Zamieszczam końcowe poprawki do schematu przedwzmacniacza wcześniej zamieszczonego. Wymiana kondensatorów sprzęgających 220 nF na 470 nF, rezystorów w katodzie lamp wysterowania. Rezystor i kondensator w USZ należy dobrać eksperymentalnie....
W zasilaniu silnika młynka do kawy jest chyba tyrystor o ozn. T435 600T jest rozerwany a diody przy nim przebite nie jestem pewny tego elementu .Czy uzyskam pomoc?HP Przeniosłem z: Bazar Podzespoły
Z mechanikami to różnie bywa, dlatego siebie nazwał bym bardziej owianym sławą "Januszem", ale do rzeczy. Sprawdź czy turbina jest dobrze przykręcona do kolektora wydechowego, ewentualnie czy nie wydmuchało uszelki. Podobny temat miałem w T4 z przekładanym silnikiem (nieudolnie zresztą). Auto jeździło itd. Przyjechał do mnie na wymianę kulki w mechanizmie...
https://obrazki.elektroda.pl/9873515400_... Zapoznanie z bohaterem Dzisiaj zapraszam na wycieczkę po meandrach dzieła sztuki, które to zostało stworzone w okolicach roku 1992 przez inżynierów firmy SONY, a nosi nazwę MHC-4700. Prezentowany eksponat jest wieżą w formacie midi składającą się z 4 “klocków” oraz 4 'głośników'. Ponieważ...
wymiana poduszki silnika vitara wymiana silnika boxer wymiana silnika
turbo diesla benzyny domofon bticino wyciek amica
Montaż śrubunku mosiężnego z zaworem zwrotnym przy bojlerze C.W.U. Program biorytmów dla Arduino GIGA i Display Shield