Potrzebuję sklepu (internetowego), gdzie mogę kupić końcówkę mocy BT484D od głośników Creative 5.1 INSPIRE T6160.
Może pomyliłem tematy, ale czy taki zestaw ma szansę działać? Karta dźwiękowa jest zintegrowana z płytą główną ECS K7S5A pro, mam 3 wyjścia: line out, line in i microphone. Z tego co mi wiadomo z głośników idą 3 jacki, czarny od subwoofera, pomarańczowy od środkowego i bodajże zielony od tylnych. Czy da się to podłączyć bez kupna karty muzycznej żeby...
Witam . Chciał bym sie dowiedzieć od eskpertów z tej dziedziny który zestawik byście mi polecili. Nie podałem w temacie modeli ponieważ nie zmieściło by mi się. Wstawie tu linki z allegro abyście nie musieli szukać . 1. 2. 3. Będe bardzo wdzięczny za rady :)
Witam. Posiadam zestaw Creative 5.1 Inspire T6160 z wbudowanym zasilaczem. Szukałem i szukałem o tym buczeniu subwoofera ale nie znalazłem nigdzie mojego problemu. Mój problem polega na tym, że gdy podłącze zestaw to wszystko fajnie gra, po chwili czasami 10, 15 a nawet 30 minut zaczyna buczeć sam subwoofer. Nawet jeśli włączę tylko subwoofer nie podłączając...
Witam Wszystkich. Zna ktoś może sposób na przerobienie przewodowej regulacji głośności w głośniczkach Creative Inspire T6160 na bezprzewodową ? Tak ażeby były sterowane z pilota. Jeżeli zna ktoś metodę, proszę o w jakiś opis części jakie musiałbym zakupić i jak je połączyć. Znalazłem w innym poście ciekawy zestaw "Creative Wireless Remote I200" ale...
Witam Chce naprawić sprzęt Creative Inspire T6160. Komuś przestał działać pilot no i ten niewiele myśląc wyciął problem. Z pilota nic nie zostało. Z głośnika wystaje kabel z czterema żyłami(czarny, niebieski,żółty,czerwony).Domyślam się, że jedna para to załączanie głośników druga regulacja głośności. Pytanko jak można zrobić proste sterowanie do tych...
Tak jak w temacie, poszukuję schematu do pilota od głośników creative inspire t6160. Albo jak by ktoś ładnie opisał jak zrobić taki pilot, jest on bez pokrętła basu tylko z głośnością. Niestety nie wrzucę zdjęcia pilota, bo został on zgnieciony, ale mogę wrzucić zdjęcie podpięcia kabli do płytki.
Witam, Dostałem głośniczki Creative Inspire T6160 i mam wrażenie, że są popsutę. Otóż grają mi tylko tylne głośniki. Podłączyłem wszystko zgodnie z instrukcją, a potem na wszelkie inne warianty i nigdy nie udało mi się doprowadzić do do grania innych wyjść niż REAR LEFT i RIGHT. Prosiłbym o potwierdzenie, czy sposób w jaki to testuje jest poprawny....
Jeśli źle umieściłem temat to proszę o jego przeniesienie do odpowiedniego działu. Witam, mam problem z podłączeniem głośników 5.1 do kompa. Kompa mam nowego od niedawna. Po zainstalowaniu systemu, sterowników itp. podłączyłem również głośniki (Creative Inspire T6160) do komputera (posiada płytę główną Asus H87 Plus z kartą dźwiękową Realtek ALC887(8...
Witam, Posiadam głośniki Creative Inspire T6160. Mam pytanie czy istnieje do nich jakiś program, który robi tak aby grały wszystkie małe głośniki (5) jak na razie grają tylko 2 bo reszta gra w filmach lub grach a chciałbym aby przy słuchaniu muzyki grały wszystkie:)
Dzień dobry. Mój problem wygląda następująco , otóż kupiłem głośniki Creative. W kompie mam Karte Dźwiękową MiNt- 8738-6C , wszystko ładnie pięknie podłączyłem i cóż , grają mi tylko 4 głośniki , na tylnym lewym mam szum i nic wiecej , subwoofer działa. W czym może leżeć problem ? Sprawdzałem podłączenie i wszystko ok. Co robić ? Proszę o pomoc.
Witam. Kupiłem ten zestaw 5.1 i chciałbym go podłączyć do laptopa, ale nie wiem jak tzn. coś źle robie lub czegoś nie mam? Podłączyłem wszystkie 5 głośników, i kabel do laptopa "zielony" i działają tylko 2 głośniki, a reszta ? Nie znam się .. :/ Pomoże ktoś?
Witam chciałbym zakupić sprzęt muzyczny Creative inspire T6160 do domu. Posiadam w laptopie kartę dźwiękową IDT High Definition Audio Codec z jednym wejściem mini jack. Czy przy takiej konfiguracji wszystko będzie działać?
Witam Pytanie mam tak jak w temacie. Jak mam podłączyć głośniki do telewizora samsung le650 CREATIVE INSPIRE T6160 5.1 TV Glosniki maja 3 kable do TV czarny zielony i pomaranczowy jesli podlacze czarny graja tylko subufer i tyly jesli zielony to przod.... Podlaczam pod wejscie do sluchawek.. Chcialbym by graly wszystkie glosniki a przynajmniej przod...
Witam, Mam pytanie kto wie jak podłonczyć głośniki Creative INSPIRE T6160 5.1 do laptopa Samsung R530 żeby wszystkie fajnie grały. Wiem tyle że trzeba chyba jakąś karte dźwiękową kupić na usb ale jaka? Może być taka zamieszczam obrazek. Z głosników wychodza mi 3 kable do podłonczenia jest to żólty zielony i czarny. Proszę o poradę i pomoc z góry dziękuje.
Witam. Używam tych głośników od ponad roku, jednak dopiero od kilku dni zaczęły się dziwne szumy. Pomyślałem że to wina komputera, wyłączyłem, odłączyłem od kompa kable lecz ciągle były one słyszalne, zawsze taka sama głośność - nieistotne czy głośniki są na fulla czy też na najcichszym poziomie. Próbowałem poprzemieniać też układ tychże kabelków przy...
Witam Posiadam głośniki Creative Inspire T6160 i chciałbym podłączyć je do telewizora SAMSUNG UE40F6640 przez złącze HDMI. Pytanie brzmi czy istnieje jakaś przejściówka lub tani konwerter na 3 złącza jack oczywiście w dźwięku przestrzennym 5.1
Witam. Jak w temacie. Mam problem z głośnikami. Jest to zestaw komputerowy 5.1. Więc zachciało mi się trochę głośniejszej muzyki, przeciążyłem subwoofer i zaczęły buczeć wszystkie głośniki wraz z subwooferem. Przestały grać. Nie reagują na zmianę głośności ani nic. Nie ważne czy są podłączone, gdzieś czy nie efekt, jest ten sam. Sprawdzałem kondensatory...
Mam Problem z głośnikami centralny i 2 tylne nie działają. Miałem windows 7 to na Google Chrome nie działały 2 tylne a na Mozilli działały wszystkie i na Winampie itp. Teraz zrobiłem aktualizacje na Windows 10 (w sumie to sama sie zrobiła...) i nie działają mi tylne 2 głośniki i centralny... Pomoże ktoś jak to rozwiązać ? Jakiś program czy coś ?? Digital...
Witam, ostatnio zakupiłem sobie nowe głośniki creative inspire T6160 i kartę dźwiekową Sound Blaster X-Fi XtremeGamer. Wszystko podłączyłem, wszytko ładnie gra... no prawie wszystko. Gdy robię test głośników każdego po kolei, to jeden, nie wiem czemu, odzywa się w subwoofer'ze. Jak gram to jakieś dźwięki on z siebie wydaje ale nie wszystkie co powinien,...
Chce kupić głośniki 5.1. Zastanawiam się które będą lepsze: CREATIVE Inspire T6160 czy CREATIVE Inspire T6100 i jakie są między nimi różnice poza wyglądem?
Od kilku tygodni w głośnikach słychać denerwujące nieregularne trzeski. Nawet przy ściszeniu na minimum. Nie mam schematu, tylko zrobiłem zdjecia płyty PCB. Podejrzewam, ze to wina któregos z kondensatorów, np. tego dużego 6800 uF/25 V blisko układu TDA 8947J mocowanego do radiatora. Znalazłem w necie taki temat, możecie podpowiedzieć które kondensatory...
Witam myślę o zakupie głośników marki creative inspire T6160 5.1, które chciałbym podłączyć do laptopa. W laptopie jest karta dźwiękowa IDT High Definition Audio Codec. Jak to widzicie?
Hej, Posiadam leciwą już zewnętrzną kartę muzyczną Creative Sound Blaster X-Fi (SB1090) - to nie jest wersja PRO, która często pojawia się w wynikach wyszukiwania, tylko podstawowa . Wczoraj coś mi się posypało z dźwiękiem i nie grał na wszystkich głośnikach(odkryłem to popołudniu w grze). Przeinstalowałem, więc sterowniki jakie posiadam i które do...
Witam, Otóż mam taki problem, że nie mogę dostosować głośników na tych systemach w taki sposób żeby nie trzeszczały. Problem pojawia się w momencie gdy obsługuję komputer (normalne przeglądanie stron, dźwięk trzeszczy przy scrollowaniu), lub gdy muzyka na mocniejszy bit (tzn. ta skacząca zielona kreska po kliknięciu ikonki dźwięków w pasku zadań będzie...
Witam, uprzedzam od razu że czytałem pełno wpisów na forum lecz nie mogłem znaleźć odpowiedzi, wiec mój problem brzmi tak. Mam laptopa Acera Aspire 5820TG i od dwóch lat mam głośniki 5.1 Creative Inspire T6160, a że mam jedno wejście audio w laptopie dokupiłem karte zewnętrzną USB 7.1 Channel Sound. Zrobiłem to juz przeszło rok temu, tak, aby działały...
Witam wszystkich. Mam problem z Creative inspire T6160 (zestaw 5.1).. Mianowicie gdy robie test/gram w cs (wszystko ustawione na zestaw 5.1) wszystkie głośniki działają poprawnie. Gdy wejdę na YouTube i włącze muzykę działają tylko dwa głosniki i subofer... Wie ktoś może w czym tkwi problem.?[/youtube][/b]
Co to za płyta główna? Co to za głośniki? Płyta główna to AsRock H61M-VG3 Głośniki to Creative Inspire T6160 Tak mi zasugerował przedmówca że z kartą dźwiękową nie będzie poprawy, dźwięk będzie taki sam jak na zintegorwanej... A wiem że na realteku na słuchawkach to koszmar, skrzeczenie, nieczysto i bez basu, na głośnikach jest już sporo lepiej ale...
Witam. Wiem, że pewnie odkopuje itp. ale naprawdę jestem nowicjuszem w tej dziedzinie, i potrzebna mi jest pomoc, a zamieszczone tutaj tematy oraz schematy nic mi nie mówią. Mianowicie potrzeba mi zrobić tak, by z 4-5 diod ,,mrygało" na bass z głośników ew. Karty dźwiękowej. Moje głośniki : Chciałbym zastosować niebieskie diody led. Mógłbym prosić o...
Wielkie dzięki za opinie. Poszukam jeszcze czegoś za 220-240zł. I jak byście mogli ocenić mój wybór był bym ogromnie wdzięczny. Dodano po 10 Znalazłem kilka modeli:
Mam dwa wybory bo mam jeszcze 2 kolumny po 4 głośniki w każdej kolumnie tylko muszę kupić wzmacniacz ale nie wiem jaki , też nie wiem jakie mają wejście ale raczej nie nowoczesne bo to kolumny z może roku 1990. Zdjęcie tych kolumn(nie patrzyć się na lutownicę): EDIT: Siedząc na allegro znalazłem dwie ciekawe aukcje z Creative 5.1 Inspire T6160 (za 199...
Creative 5.1 inspire t6160
Chodzi dokładnie o tego netbooka: I o te głośniki: Dziękuję za odpowiedź z góry!
Na fotce jest nie wiadomo jaki kabelek (rozdzielacz sygnału stereo?) z wtykami TRS 3,5mm, który nijak się nie nadaje do użycia przy podłączeniu interfejsu do czegokolwiek. Może jednak zdradzisz, jakie to głośniki (firma, model?), czy choćby zamieść fotkę terminala połączeniowego głośników? Jeśli oczywiście nie jest to tajemnicą. :-) Choć Twoje posty...
Cześć. Mam nowego kompa i dokupioną/zainstalowaną w nim kartę 5.1 c-media audio. Podłączyłem swoje głośniki prawidłowo kolor - do koloru (jak w podręczniku heh) i o to co mam. Słucham muzy na ggradiu lub w winampie to grają tylko 2 głośniki i subwoofer. Grzebię już od 2h w panelu sterowania, w aplikacji od karty dźwiękowej mam poustwiane 5.1 i nawet...
Dźwięk pochodzący z tej samej witryny odtwarzany w firefoxie albo IE jest słyszalny na wszystkih głośnikach. "podaj link do tej strony" problem w tym że to jest na każdej możliwej stronie. System win 7 (64b) Głośniki o ile dobrze pamiętam nazwe to Creative Inspire T6160. Nie wiem czy nie jest to wina jakiegoś programu czy coś bo to troche dziwne że...
Witam, Posiadam zestaw 5.1 Creative Inspire T6160. Wyposażony jest on w wejście 3x mini jack (kolory: czarny, pomarańczowy i zielony). Chciałbym podłączyć to np. do TV które ma wyjście m.in. SPDIF, zwyczajne AUDIO L-R i słuchawkowe. Czy istnieje takie urządzenie, do którego można z jednej strony podłączyć TV, z drugiej 5.1, które dodatkowo posiada bluetooth,...
Witam, Od długiego czasu mam problem z ustawieniem dźwięku 5.1 tak żeby nie trzeszczał podczas słuchania muzyki/oglądania filmów na youtube, Parametry komputera: AMD Phenom 9550 Quad-Core Processor 2.20Ghz (podkręcony do 2.42, temperatura stała koło 40C), RAM: 5GB różne firmy, ustawiona w BIOS'ie na 586Mhz (3 kości po 800Mhz 4gb, jedna 667Mhz 1gb),...
Witam Na początek napiszę jaki sprzęt posiadam w swoim asortymencie :) Mianowice: 1. Kartę sound blaster x-fi surround 5.1 pro 2. Głośniki Creative Inspire T6160 3. Zamierzam kupić monitor-telewizor Samsung-T23A350-23. Przychodząc ze szkoły wchodząc do domu podłączam laptopa pod monitor i klawiaturę zewnętrzną i ma hulać tak jak komputer stacjonarny....
witam mam taki problem: kupiłem głośniki creative inspire t6160 i chciałbym je podpiąć do laptopa a w laptopie mam tylko jedno wejście na mikrofon a drugie na słuchawki, i mam pytanie czy da się zrobić jakoś tak żeby szedł ten zestaw czyli wszystkie głosniki ??? laptop: asus k52f sx203 płyta główna:Intel PM55 karta dźwiękowa:Intel High Definition Audio...
witam, mam pytanie a wiec, chcialbym kupic 2 kolumny estradowe + do tego wzmacniacz budzet to okolo 600-700 zl max wiem ze za ta cene nic oszalamiajacego niema przeczytalem wiele tematow tu na forum zastanawialem sie nad VK ale z tego co widzialem co ludzie pisali to ''badziew'' prosze o jakies porady jaki sprzet kupic aby fajnie gralo, obecnie posiadam...
Witam, proszę o rady. Pytania jakie mnie męczą; warto kupować do takiego małego pokoju 5.1? czy nie lepiej kupić dobre 2.1? co wybrać do 300 zł? mam kilka propozycji. Creative Inspire T6160 5.1 czy Logitech X-540? Miałem jeszcze na oku GENIUS SW-HF5.1 6000, ale to już praktycznie podwójnie przekracza mój budżet :/ Pozdrawiam
Witam mam problem otóż posiadam laptopa dell studio 1535 i kupiłem głośniki Creative INSPIRE T6160 5.1 I próbuję zmienić w tym programie IDT HD Sound na głośniki 5.1 ale nie mogę wyskakuje mi cały czas głośniki stereo. Jak można to zmienić?
Witam! Sprzętu potrzebuje głównie do oglądania filmów, słuchania muzyki oraz grania. Zaproponuję zestaw 5.1 Creative Inspire T6160 lub T6300.
To ja się jeszcze dołączę. Mam ten sam TV, X'a360, głośniki Creative Inspire T6160 (5.1) oraz karte dźwiękową jak na zdjęciu: X360 podłączony jest do TV po HDMI. Głośniki mają 3 złącza jack. Jest możliwość żeby filmy i konsola grały z tą kartą na wszystkie 6 głośników? Z lapkiem po usb nie ma problemu, wszystko gra. Ale czy TV -> SPDIF -> karta dźwiękowa...
Creative rozważałem bo sam używam do nagłośnienia :) Np. Inspire T6160 ma pasmo od 40 Hz. Resztę leciwych sprzętów (używane do 80 pln) też sprawdzałem i nie odnalazłem znaczących różnic w dół. Creativa i tak trzeba będzie przerobić na "zwarte pudło" z zasilaczem i regulacja głośności w jednej obudowie, dorzucić jakiś 'specjalny' wtyk. Satelity mam po...
Witam. Posiadam płytę Asrock 980DE3 I mam pytanie, bo zamierzam kupić takie głośniki: Creative Inspire T6160 lub coś podobnego z systemem dźwięku 5.1. I tu moje pytanie - jak to podłączyć, bo ja na płycie mam 3 wejścia niebieskie, różowe, i zielone i dlatego mam pytanie czy to będzie działało, nie zależy mi na systemie 5.1 ale głównie chodzi o to, by...