potencjometr musi byc o charakterystyce liniowej. Liniowy potencjometr głośności w sprzęcie audio? Zawsze logarytm. Własnie zobaczylem i gwarancja nie jest juz wazna.Zobacze moze uda mi się to naprawic lub samemu wymienic Kup Kontakt do potencjometrów, pryśnij parę razy, może pomoże.
np: http://allegro.pl/creative-sound-blaster... http://allegro.pl/creative-sound-blaster... http://allegro.pl/asus-xonar-u1-lite-aud... http://allegro.pl/sweex-zewnetrzna-karta... są też karty za parę zł...
Można ale będziesz miłą tylko stereo.
Kolumny działają. Mam jeszcze pytanie jak by podłączyć taki subwoofer, jak podłączam pod te wyjście z Creativa bardzo cicho go słychać, prawie wcale jakies dodatkowe elementy by wystarczyły czy nie warto się w to bawić? https://obrazki.elektroda.pl/4828486600_...
Pod ''Audio Out" lub znajdź gniazdo na wejście słuchawek .
A ja i siebie mam w ustawieniach Subwoofer Volume oraz Crossover Frequency. Dodam, że głośność (volume) może być na maksa ale jeśli druga opcja jest ustawiona na dużą częstotliwość (np. 200kHz) to suba nie słychać bo głośniki nisko tonowe nie wydają dźwięków o tak wysokiej częstotliwości.
Witam Pytanie mam tak jak w temacie. Jak mam podłączyć głośniki do telewizora samsung le650 CREATIVE INSPIRE T6160 5.1 http://obrazki.elektroda.pl/7750483400_1... TV http://obrazki.elektroda.pl/4664271700_1... http://obrazki.elektroda.pl/8902277600_1... Glosniki maja 3 kable do TV czarny zielony i pomaranczowy...
Podłącz zielonego jacka do MP3 playera, jeśli basu nie będzie to reklamacja.
Szanowni koledzy jak w temacie, szukam zamiennika dostępnego w kraju, który mogę zastosować zamiast układu BT4840 w głośnikach Creative T6160. http://obrazki.elektroda.pl/6444287500_1...
Nie podłączysz karty dźwiękowej do telewizora.
Jak to wygląda i czy coś takiego jest drogie ? Wpisz sobie w google konwerter audio z opical do jack 5.1
Witam W moich głośnikach przepalił się jeden z elementów w pilocie głośności. Proszę o pomoc w identyfikacji. Głośniki od czasu do czasu same wskakują na max głośności a pilot nie reaguje. Mogę nim tylko wyłączyć głośniki. Mam nadzieje że ten element jest przyczyną takiego zachowania.
Faktycznie - google milczy. :/
Jednak bym pozostał przy ustawieniu karty dźwiękowej.Przecież jak będzie chciał obejrzeć film to nie będzie grzebał pod biurkiem tylko sobie przełączy no chyba że mu nie zależy na dźwięku 5.1 w filmach
czyli co powienienem zrobic??
Creative t6160 mógłby ktoś coś o tych głośnikach napisać. czy opłaca się kupić w ogóle ??
Witam chciałbym prosić o pomoc w wyborze głośników ;] które bardziej polecacie i czy takowe mieliście. -Creative t6100 czy -Creative t6160
Chce kupić głośniki 5.1. Zastanawiam się które będą lepsze: CREATIVE Inspire T6160 czy CREATIVE Inspire T6100 i jakie są między nimi różnice poza wyglądem?
Dzień dobry. Mój problem wygląda następująco , otóż kupiłem głośniki Creative. W kompie mam Karte Dźwiękową MiNt- 8738-6C , wszystko ładnie pięknie podłączyłem i cóż , grają mi tylko 4 głośniki , na tylnym lewym mam szum i nic wiecej , subwoofer działa. W czym może leżeć problem ? Sprawdzałem podłączenie i wszystko ok. Co robić ? Proszę o pomoc.
ok zrobiłem. po prostu żle wchodziłem, nie tam gdzie trzeba i nie miałem tego components dlatego się tak zamotałem. Teraz te ustawienia ...
Czyli trzeba wymienic końcowke mocy tak?
ale to Twoim zdaniem te Microlab fc-330 (2.1) beda lepiej graly niz creative t6160 (5.1) ? chodzi mi co do jakosci i glosnosci oczywiscie.
Przy aktualizacji Windows załadował swoje sterowniki , które są dobre tylko do podstawowego dźwięku. Sprawdź jaką masz kartę dźwiękową i poszukaj sterowników do twojej karty na Windows 10. Niestety często się zdarza że na WIN 10 nie ma sterowników. Pozdrawiam
Creative ma WEJŚCIA. Czy ten zestaw nie ma normalnych wejść LR na tylnej ściance i z nich zwirtualizować przestrzeni (coś a'la Pro Logic) czy chociażby z jednego wejścia sygnał puścić na wszystkie głośniki?
Zainstaluj foobar 1.1.11 bo z tą wersją działa na pewno. Kopiujesz wtyczkę do katalogu ProgramFiles/Foobar2000/Components Następnie w Preferences->DSP Menager, wtyczkę Chanel Mixer przenosisz do okna Active DSP. Później zostaje jej konfiguracja -> Zaznaczasz wtyczkę i klikasz w Configure Selected.
Witam chciałbym zakupić sprzęt muzyczny Creative inspire T6160 do domu. Posiadam w laptopie kartę dźwiękową IDT High Definition Audio Codec z jednym wejściem mini jack. Czy przy takiej konfiguracji wszystko będzie działać?
Witam. Posiadam płytę Asrock 980DE3 http://www.asrock.com/mb/AMD/980DE3U3S3/... I mam pytanie, bo zamierzam kupić takie głośniki: Creative Inspire T6160 lub coś podobnego z systemem dźwięku 5.1. I tu moje pytanie - jak to podłączyć, bo ja na płycie mam 3 wejścia niebieskie, różowe, i zielone i dlatego mam pytanie czy to będzie działało, nie...
Sprawdź czy nie masz zamienione wtyki jack, jak masz dobrze to musisz sprawdzić ustawienia. Najprawdopodobniej masz zamianione wejście sub/centralny, i źle podłączone głośniki do subwoofera.
Witam wszystkich. Mam problem z Creative inspire T6160 (zestaw 5.1).. Mianowicie gdy robie test/gram w cs (wszystko ustawione na zestaw 5.1) wszystkie głośniki działają poprawnie. Gdy wejdę na YouTube i włącze muzykę działają tylko dwa głosniki i subofer... Wie ktoś może w czym tkwi problem.?[/youtube][/b]
Witam. Używam tych głośników od ponad roku, jednak dopiero od kilku dni zaczęły się dziwne szumy. Pomyślałem że to wina komputera, wyłączyłem, odłączyłem od kompa kable lecz ciągle były one słyszalne, zawsze taka sama głośność - nieistotne czy głośniki są na fulla czy też na najcichszym poziomie. Próbowałem poprzemieniać też układ tychże kabelków przy...
Które lepsze T6100 czy T6160, które warto kupić.
Oki dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Czyli ogólnie nie ma możliwości by jakoś zrobić z głośników komputerowych zestaw kina domowego pod kabel optyczny?
witam mam taki problem: kupiłem głośniki creative inspire t6160 i chciałbym je podpiąć do laptopa a w laptopie mam tylko jedno wejście na mikrofon a drugie na słuchawki, i mam pytanie czy da się zrobić jakoś tak żeby szedł ten zestaw czyli wszystkie głosniki ??? laptop: asus k52f sx203 płyta główna:Intel PM55 karta dźwiękowa:Intel High Definition Audio...
Jak chcesz Realteka uruchomić zamiast SB Live to go w biosie włącz najpierw a SB Live wyjmij z kompa.
Brawa za spostrzegawczość :)
Witam. Posiadam zestaw Creative 5.1 Inspire T6160 z wbudowanym zasilaczem. Szukałem i szukałem o tym buczeniu subwoofera ale nie znalazłem nigdzie mojego problemu. Mój problem polega na tym, że gdy podłącze zestaw to wszystko fajnie gra, po chwili czasami 10, 15 a nawet 30 minut zaczyna buczeć sam subwoofer. Nawet jeśli włączę tylko subwoofer nie podłączając...
Witajcie, zamierzam kupić nowy subwoofer ( a że jest to mój pierwszy zakup sprzętu audio pod komputer, bo dotychczas cieszyłem się z dźwięku wydobywanego przez 2 małe głośniki dołączone przy zakupie kompa) to chciał bym się was spytać jakiś subwoofer warto kupić , moje finanse to 300-350+ zł ;) P.S słucham różnej muzyki, od Disco Polo do Mocnego tehno...
Witam Wszystkich. Zna ktoś może sposób na przerobienie przewodowej regulacji głośności w głośniczkach Creative Inspire T6160 na bezprzewodową ? Tak ażeby były sterowane z pilota. Jeżeli zna ktoś metodę, proszę o w jakiś opis części jakie musiałbym zakupić i jak je połączyć. Znalazłem w innym poście ciekawy zestaw "Creative Wireless Remote I200" ale...
Witam Posiadam głośniki Creative Inspire T6160 i chciałbym podłączyć je do telewizora SAMSUNG UE40F6640 przez złącze HDMI. Pytanie brzmi czy istnieje jakaś przejściówka lub tani konwerter na 3 złącza jack oczywiście w dźwięku przestrzennym 5.1
Głośniki: creative t6160 Monitor: jeszcze nie wiem który wybrać LG 29UB65-P (audio out+wejście słuchawkowe) lub 29UM55-P(te mają tylko audio out) Modelu dekodera nie znam.
Witam! Od kilku dni poszukuję przejściówki do głośników Creative T6160 5.1 Podłączyłem głośniki pod telefon i do laptopa ale niestety działają tylko 2+1 co daje słaby efekt muzyki. Najlepiej jakby to była przejściówka z trzema wejściami do zielonego, czarnego i pomarańczowego kabla mini jack. Czyli usb+3xjack lub mini jack+3xjack Dziękuję i pozdrawiam...
creative 5.1 t6160
Witam myślę o zakupie głośników marki creative inspire T6160 5.1, które chciałbym podłączyć do laptopa. W laptopie jest karta dźwiękowa IDT High Definition Audio Codec. Jak to widzicie?
Oj temat jak zwykle dziwny. Po kiego grzyba "dopełniać" jakimś chińskim badziewiem jakim jest Creative 'wzmak z dwoma kolumnami ONKYO' - jaki model jak mogę wiedzieć?> jeżeli to jakiś dobry zestaw to jaki to ma sens? Bo będzie "dźwięk 5.1"? Wolę dobrej jakości stereo + sub niż jakieś plastikowe, komputerowe i tandetne pudełeczka. Do tematu: Jeżeli chodzi...
Co do głośników jakiś czas temu też szukałem i wybrałem tanie i dobre, jestem z nich zadowolony z jakości dźwięku, mają nieco mocne basy ale może niektórych to zadowoli może nie, ja wybrałem Creativy T6100, teraz może dostać też np. Creative T6160 za 190zł ale są to głośniki 5.1, a autor szuka 2.1 więc nic więcej nie doradzę. A co do zestawu jak najbardziej...
Witam! Sprzętu potrzebuje głównie do oglądania filmów, słuchania muzyki oraz grania. Zaproponuję zestaw 5.1 Creative Inspire T6160 lub T6300.
kabel optyczny do głośników i gdzie w tych głośnikach Creative Inspire T6160 chcesz podłączyć? Nie ma możliwości rejestrowania dźwięku, a tym samym dalszego przetwarzania(w komputerze - programie do edycji, puszczenia dalej na głośniki) poprzez wejście optyczne w tej sb x-fi surround 5.1 pro, ponieważ takiego WEJŚCIA ta karta nie posiada, ma tylko...
Witam, posiadam pokój 12 m kwadratowych, zastanawiam się nad zakupem wzmacniacza i podłączenia do niego dwóch zwykłych kolumn oraz subwoofera. Nie jestem pewien czy istnieje taka możliwość, nie wiem też czy powinien być to sub pasywny czy aktywny, dlatego liczę na pomoc kogoś bardziej znającego się na rzeczy. Mogę na to wszystko wydać ok. 300 zł, czy...
Creative 5.1 inspire t6160
głośniki creative t6160 creative inspire t6160 inspire t6160
niższy spalać sprawdza historia regeneracja starego wzmacniacza
Przesterowany dźwięk w sprzęcie audio – przyczyny, diagnostyka, wzmacniacze, kolumny Pinnacle Studio 26 – polskie znaki w tytułach, czcionki, AltGr, renderowanie