Podłącz zielonego jacka do MP3 playera, jeśli basu nie będzie to reklamacja.
oczekuje dobrej jakości dźwięku.przede wszystkim będą służyć do słuchania muzyki i oglądania filmów. ty masz ten model głośników ?
Pod ''Audio Out" lub znajdź gniazdo na wejście słuchawek .
Witam Pytanie mam tak jak w temacie. Jak mam podłączyć głośniki do telewizora samsung le650 CREATIVE INSPIRE T6160 5.1 http://obrazki.elektroda.pl/7750483400_1... TV http://obrazki.elektroda.pl/4664271700_1... http://obrazki.elektroda.pl/8902277600_1... Glosniki maja 3 kable do TV czarny zielony i pomaranczowy...
Szanowni koledzy jak w temacie, szukam zamiennika dostępnego w kraju, który mogę zastosować zamiast układu BT4840 w głośnikach Creative T6160. http://obrazki.elektroda.pl/6444287500_1...
Witam! Od kilku dni poszukuję przejściówki do głośników Creative T6160 5.1 Podłączyłem głośniki pod telefon i do laptopa ale niestety działają tylko 2+1 co daje słaby efekt muzyki. Najlepiej jakby to była przejściówka z trzema wejściami do zielonego, czarnego i pomarańczowego kabla mini jack. Czyli usb+3xjack lub mini jack+3xjack Dziękuję i pozdrawiam...
Witam, ostatnio zakupiłem sobie nowe głośniki creative inspire T6160 i kartę dźwiekową Sound Blaster X-Fi XtremeGamer. Wszystko podłączyłem, wszytko ładnie gra... no prawie wszystko. Gdy robię test głośników każdego po kolei, to jeden, nie wiem czemu, odzywa się w subwoofer'ze. Jak gram to jakieś dźwięki on z siebie wydaje ale nie wszystkie co powinien,...
Jak to wygląda i czy coś takiego jest drogie ? Wpisz sobie w google konwerter audio z opical do jack 5.1
Dzień dobry. Mój problem wygląda następująco , otóż kupiłem głośniki Creative. W kompie mam Karte Dźwiękową MiNt- 8738-6C , wszystko ładnie pięknie podłączyłem i cóż , grają mi tylko 4 głośniki , na tylnym lewym mam szum i nic wiecej , subwoofer działa. W czym może leżeć problem ? Sprawdzałem podłączenie i wszystko ok. Co robić ? Proszę o pomoc.
A ja i siebie mam w ustawieniach Subwoofer Volume oraz Crossover Frequency. Dodam, że głośność (volume) może być na maksa ale jeśli druga opcja jest ustawiona na dużą częstotliwość (np. 200kHz) to suba nie słychać bo głośniki nisko tonowe nie wydają dźwięków o tak wysokiej częstotliwości.
Czyli trzeba wymienic końcowke mocy tak?
Witam. Posiadam płytę Asrock 980DE3 http://www.asrock.com/mb/AMD/980DE3U3S3/... I mam pytanie, bo zamierzam kupić takie głośniki: Creative Inspire T6160 lub coś podobnego z systemem dźwięku 5.1. I tu moje pytanie - jak to podłączyć, bo ja na płycie mam 3 wejścia niebieskie, różowe, i zielone i dlatego mam pytanie czy to będzie działało, nie...
Jeśli musi być 5.1 warto dołożyć do microlab FC 730. Creative wcale nie jest dobrą firmą jeśli chodzi o głośniki.
Czyli ogólnie nie ma możliwości by jakoś zrobić z głośników komputerowych zestaw kina domowego pod kabel optyczny?
witam mam taki problem: kupiłem głośniki creative inspire t6160 i chciałbym je podpiąć do laptopa a w laptopie mam tylko jedno wejście na mikrofon a drugie na słuchawki, i mam pytanie czy da się zrobić jakoś tak żeby szedł ten zestaw czyli wszystkie głosniki ??? laptop: asus k52f sx203 płyta główna:Intel PM55 karta dźwiękowa:Intel High Definition Audio...
Witam. Używam tych głośników od ponad roku, jednak dopiero od kilku dni zaczęły się dziwne szumy. Pomyślałem że to wina komputera, wyłączyłem, odłączyłem od kompa kable lecz ciągle były one słyszalne, zawsze taka sama głośność - nieistotne czy głośniki są na fulla czy też na najcichszym poziomie. Próbowałem poprzemieniać też układ tychże kabelków przy...
Witam, Posiadam głośniki Creative Inspire T6160. Mam pytanie czy istnieje do nich jakiś program, który robi tak aby grały wszystkie małe głośniki (5) jak na razie grają tylko 2 bo reszta gra w filmach lub grach a chciałbym aby przy słuchaniu muzyki grały wszystkie:)
Witam chciałbym prosić o pomoc w wyborze głośników ;] które bardziej polecacie i czy takowe mieliście. -Creative t6100 czy -Creative t6160
Witam:) Posiadam głośniki creative t6160. Czy dało by radę podłączyć dodatkowy subwoofer lub wymienić głośnik niskotonowy w subwooferze?
Chcesz zamienić głośniki czy dopiąć dodatkowe ? Jak zamienić to sprawdź impedancję głośników Creative.
Podstawowa sprawa to musisz mieć karte dźwiękową 5.1 w laptopie żeby wszystkie głośniki ci działały,
Witam Posiadam głośniki Creative Inspire T6160 i chciałbym podłączyć je do telewizora SAMSUNG UE40F6640 przez złącze HDMI. Pytanie brzmi czy istnieje jakaś przejściówka lub tani konwerter na 3 złącza jack oczywiście w dźwięku przestrzennym 5.1
Witam, podobny temat już buł ale niestety nie został do końca rozwiązany. Posiadam głośniki CREATIVE T6160, które kurzą się w szafie na chwilę obecną nie mam środków aby zakupić porządne kino domowe a kupować a by kupować to kolejne głośniki które potem będą się kurzyły:). A więc przechodząc do konkretów posiadam telewizor LG 32LV355A który ma wyście...
Witam, posiadam pokój 12 m kwadratowych, zastanawiam się nad zakupem wzmacniacza i podłączenia do niego dwóch zwykłych kolumn oraz subwoofera. Nie jestem pewien czy istnieje taka możliwość, nie wiem też czy powinien być to sub pasywny czy aktywny, dlatego liczę na pomoc kogoś bardziej znającego się na rzeczy. Mogę na to wszystko wydać ok. 300 zł, czy...
Odkopuje temat, ponieważ nie chce zakładać nowego. Chce wydać na głośniki 600zł, max 650zł. Pomieszczenie ma jakieś 12>15metrów kwadratowych. Głośniki głównie do muzyki z dużym basem (ale żeby nie zagłuszało satelit). Może być zestaw 2.1 lub 5.1 Z allegro.
Witam, Mam pytanie kto wie jak podłonczyć głośniki Creative INSPIRE T6160 5.1 do laptopa Samsung R530 żeby wszystkie fajnie grały. Wiem tyle że trzeba chyba jakąś karte dźwiękową kupić na usb ale jaka? Może być taka zamieszczam obrazek. Z http://obrazki.elektroda.pl/9426931000_1... głosników wychodza mi 3 kable do podłonczenia jest to...
Bez kupna karty zagrają Ci dwa głośniki i MOŻE subwoofer.
Co to za płyta główna? Co to za głośniki? Płyta główna to AsRock H61M-VG3 Głośniki to Creative Inspire T6160 Tak mi zasugerował przedmówca że z kartą dźwiękową nie będzie poprawy, dźwięk będzie taki sam jak na zintegorwanej... A wiem że na realteku na słuchawkach to koszmar, skrzeczenie, nieczysto i bez basu, na głośnikach jest już sporo lepiej ale...
Witam wszystkich. Mam problem z Creative inspire T6160 (zestaw 5.1).. Mianowicie gdy robie test/gram w cs (wszystko ustawione na zestaw 5.1) wszystkie głośniki działają poprawnie. Gdy wejdę na YouTube i włącze muzykę działają tylko dwa głosniki i subofer... Wie ktoś może w czym tkwi problem.?[/youtube][/b]
Witam Na początek napiszę jaki sprzęt posiadam w swoim asortymencie :) Mianowice: 1. Kartę sound blaster x-fi surround 5.1 pro 2. Głośniki Creative Inspire T6160 3. Zamierzam kupić monitor-telewizor Samsung-T23A350-23. Przychodząc ze szkoły wchodząc do domu podłączam laptopa pod monitor i klawiaturę zewnętrzną i ma hulać tak jak komputer stacjonarny....
To ja się jeszcze dołączę. Mam ten sam TV, X'a360, głośniki Creative Inspire T6160 (5.1) oraz karte dźwiękową jak na zdjęciu: http://obrazki.elektroda.pl/2258783400_1... X360 podłączony jest do TV po HDMI. Głośniki mają 3 złącza jack. Jest możliwość żeby filmy i konsola grały z tą kartą na wszystkie 6 głośników? Z lapkiem po usb nie...
Creative 5.1 inspire t6160
Te stery od KX są kompatybilne z moją kartą dźwiękową 5.1 Sound Blaster 5.1 Live Digital, a te z Realteka były do karty zintegrowanej 2-kanałowej, którą wyłączyłem w biosie. (at)edit Właśnie wszystko wyrzucam i czyszczę ccleanerem. Fakt bez zbędnych bajeranckich sterów, od nowości działał mi zestaw 5.1 poprawnie, ale teraz jak tylko podpiąłem głośniki...
Zna ktoś może sposób na przerobienie przewodowej regulacji głośności w głośniczkach Creative Inspire T6160 na bezprzewodową ? Da się - głośniki wyposażyć w przedwzmacniacz sterowany pilotem. Tyle że nie wiem czy to się opłaci - o wiele prościej dorobić steroanie głośności w PC przy pomocy pilota.
Od siebie polecę SB Audigy SE Przecież ma Creative 5.1 - i na pewno nie będzie gorsza od tego kastrata, którym jest SE. Oprogramowanie tego SE pozwala na odsłuch np.: YT na wszystkich głośnikach? Gdzie kolega napisał, że ma jakąś kartę creative? Raczej pisał że ma głośniki Creative 5.1 model T6160. Jaką kartę dźwiękową kupił, już nie napisał, jedynie...
Witam, Męczę się z tym problemem już drugi dzień i nic nie zdziałałam dlatego postanowiłam poprosić Was o pomoc. Mam głośniki Creative inspier t6160 5.1 i kartę dźwiękową zewnętrzną sound blaster x-fi surround 5.1 pro. Zainstalowałam sterowniki ze strony producenta i wszystko niby jest ok ale działają mi tylko dwa głośniki i subwoofer. Tylko nie jestem...
Witam W moich głośnikach przepalił się jeden z elementów w pilocie głośności. Proszę o pomoc w identyfikacji. Głośniki od czasu do czasu same wskakują na max głośności a pilot nie reaguje. Mogę nim tylko wyłączyć głośniki. Mam nadzieje że ten element jest przyczyną takiego zachowania.
Nie za bardzo tylko rozumiem po co komplikować sobie życie adaptując średniej lub niskiej klasy głośniki komputerowe, do środowiska do którego głośniki można nabyć na każdym szrocie samochodowym za przysłowiowe parę groszy? Ba, co gorsza rozbierając oryginalną w miarę zestrojoną konstrukcję i wrzucając to wszystko do "kartonu po butach" wraz z wzmacniaczem...
Witam zakupilem ostatnio zestaw Creative T6160 ktorym cieszylem sie krotko... Po jakiejs godzince sluchania muzyki (wszystko dzialalo ladnie) subwoofer nagle zaczą trabic na pare sekund i przestal dzialac i graly tylko same glosniczki.. Teraz przy kazdym wlaczeniu glosniczkow subwoofer wydaje dziwny dziwiek tak na ok 5s po czym przestaje i graja tylko...
Co do subwoofera - te 4 obok siebie to wyprowadzenie na głośniki lewa, prawa, przód, tył, jedno wyżej to dla głośnika center, oprócz tego potencjometr basu, jeden z przewodów do pilota, trzy przewody z jednego otworu to wejście 3x mini jacek. Nic więcej. Co do TVka to aktualnie jest podłączony do czarnego przewodu z suba - działa subwoofer i dwa głośniki,...
Co do głośników jakiś czas temu też szukałem i wybrałem tanie i dobre, jestem z nich zadowolony z jakości dźwięku, mają nieco mocne basy ale może niektórych to zadowoli może nie, ja wybrałem Creativy T6100, teraz może dostać też np. Creative T6160 za 190zł ale są to głośniki 5.1, a autor szuka 2.1 więc nic więcej nie doradzę. A co do zestawu jak najbardziej...
Witam, Dostałem głośniczki Creative Inspire T6160 i mam wrażenie, że są popsutę. Otóż grają mi tylko tylne głośniki. Podłączyłem wszystko zgodnie z instrukcją, a potem na wszelkie inne warianty i nigdy nie udało mi się doprowadzić do do grania innych wyjść niż REAR LEFT i RIGHT. Prosiłbym o potwierdzenie, czy sposób w jaki to testuje jest poprawny....
Witam, mam pytanie, nie wiem jakie głośniki kupić pod komputer do kwoty ok. 600zł. Zastanawiam się czy lepsze będą satelitki czy może jakieś lepsze do podłączenie pod wzmacniacz diora ws-442, obecnie gra u mnie para głośników JVC 30w(podłączone pod wzmacniacz), oraz satelitki Creative t6160 Zastanawiałem się nad logitech z-2300, oraz nad genius 5.1...
Mam Problem z głośnikami centralny i 2 tylne nie działają. Miałem windows 7 to na Google Chrome nie działały 2 tylne a na Mozilli działały wszystkie i na Winampie itp. Teraz zrobiłem aktualizacje na Windows 10 (w sumie to sama sie zrobiła...) i nie działają mi tylne 2 głośniki i centralny... Pomoże ktoś jak to rozwiązać ? Jakiś program czy coś ?? Digital...
Witajcie, zamierzam kupić nowy subwoofer ( a że jest to mój pierwszy zakup sprzętu audio pod komputer, bo dotychczas cieszyłem się z dźwięku wydobywanego przez 2 małe głośniki dołączone przy zakupie kompa) to chciał bym się was spytać jakiś subwoofer warto kupić , moje finanse to 300-350+ zł ;) P.S słucham różnej muzyki, od Disco Polo do Mocnego tehno...
Witam, zakupiłem sobie ostatnio zestaw głośników 5.1 Creative T6060 - niestety nowy taki zestaw jest praktycznie nie do zdobycia (no chyba, że zestaw 5.1 zupełnie innej firmy), więc wybór padł na sprzęt używany. Byłem świadomy, że sprzęt może być nawet kilkunastoletni, jednak ze strony sprzedawcy były zapewnienia, że wszystko jest ok. I takim się być...
Mam głośniki creative t6060 dobrze mi służyły przez 2 lata przez rok nie działały mi 2 tylne głośniki ale nie miałem czasu się nimi zająć Ale teraz jak przekręcę "głośność" na pilocie http://www.proline.pl/imgart/t6060_5.jpg to nie słuchać ani głosu ani szumu [ przekręcone na maxa ] Co mam zrobić ?
Witam!Mam problem z pilotem do mojego zestawu glosnikow creative t6160.Problem polega na tym ze gdy przekręce regulator glosnosci o bardzo malym kącie wzmacniacz nabiera największej mocy!A gdzy przekrece go dalej jest juz wszystko dobrze :D Ale jest to denerwujące bo gdy chcę posluchac muzyki bardzo cicho to jest podglosnione na maxa :D Jezeli ktos...
Witam, zestaw nagle przestał działać. Po włączeniu dioda sygnalizuje napięcie, wiec o tyle zasilanie dochodzi.. ale nic poza tym. Głucho. Z kartą i sterownikami wszystko ok. Zestaw podłączałem pod inne źródła dźwięku, a do opisanego komputera podłączyłem słuchawki... wszystko działa, więc problem leży w zestawie. Na elektronice nie widać żadnych wadliwych...
Witam! Czy możę być moc 60W w tylnych głośnikach (głośniki od wieży 2x 30W)?? Mam zestaw 5.1 Creative T6100 i moc tylnych satelitek to troche mało... I czy moge ze spokojem podłączć głośniki 60W do komputera jako tylne głośniki?? I czy mi sie cos nie popali.... Mam tylko wejścia 2x Chcinch jak by co :) proszę o pomoc :D
Witam Mam taki problem, od 3 dni moje głośniki same się pogłaśniają i ściszają. W dowolnym momencie nie zależnie do tego czy film gra czy muzyka. Podłączona mam także wieże pod kartę dźwiękową ale na niej nic takiego nie występuje. Co to może być i jak to zrobić? Karta muzyczna to Creative X Fi Xtreme Gamer.
Witam nie działa mi głośnik centralny, kable z komputera do subwoofera są dobre w ustawieniach komputera też jest dobrze. Głośnik działa, bo po podłączeniu go na inny kanał gra normalnie. Co może być przyczyną ?? Z góry dziękuję za odpowiedź. Regulamin p.11, 11.1 Proszę poprawić tytuł. (dj-MatyAS)
Witam myślę o zakupie głośników marki creative inspire T6160 5.1, które chciałbym podłączyć do laptopa. W laptopie jest karta dźwiękowa IDT High Definition Audio Codec. Jak to widzicie?
Dzień dobry ostatnio zakupiłem głośniki creative inspire T6100 a mianowicie działa tylko jedno wejście gdy podpinam do reszty działa tylko ten głośnik którego jest wpienty do tego co działa reszta nie działa https://obrazki.elektroda.pl/2680028600_... https://obrazki.elektroda.pl/1231523600_...
Witam Kupiłem ostatnio zestaw głośników Creative T6060 i po podłączeniu wszystkiego nie graja mi tylne głośniki (muzyka stereo i filmy DivX). Co może być nie tak? Czy musi być film na DVD aby grały wszystkie? mam kartę zintegrowaną na płycie Abit nf7-s liczę na pomoc Dzięki i pozdrawiam
Jakie głośniki do PC, w okolicach 300zł są godne polecenia? Preferencje: muzyka->gry->filmy (do muzyki głównie mam Altusy 2.0, ale chcę dorzucić 5.1 jako "wypełniacz" z tyłu, boku itp). Kilka opcji, które wpadły mi w oko: 1. Logitech X-530 - 299zł http://www.ceneo.pl/13644909#tab=spec 2. Logitech Z-506 - 225zł http://www.ceneo.pl/8628210#tab=spec 3....
W muzyce na pewno 2.1 zagra dużo lepiej niż tanie 5.1. Powiedz jakie głośniki masz zamiar kupić, coś doradzimy ;)
Witam, Od długiego czasu mam problem z ustawieniem dźwięku 5.1 tak żeby nie trzeszczał podczas słuchania muzyki/oglądania filmów na youtube, Parametry komputera: AMD Phenom 9550 Quad-Core Processor 2.20Ghz (podkręcony do 2.42, temperatura stała koło 40C), RAM: 5GB różne firmy, ustawiona w BIOS'ie na 586Mhz (3 kości po 800Mhz 4gb, jedna 667Mhz 1gb),...
Oj temat jak zwykle dziwny. Po kiego grzyba "dopełniać" jakimś chińskim badziewiem jakim jest Creative 'wzmak z dwoma kolumnami ONKYO' - jaki model jak mogę wiedzieć?> jeżeli to jakiś dobry zestaw to jaki to ma sens? Bo będzie "dźwięk 5.1"? Wolę dobrej jakości stereo + sub niż jakieś plastikowe, komputerowe i tandetne pudełeczka. Do tematu: Jeżeli chodzi...
Mam dwa wybory bo mam jeszcze 2 kolumny po 4 głośniki w każdej kolumnie tylko muszę kupić wzmacniacz ale nie wiem jaki , też nie wiem jakie mają wejście ale raczej nie nowoczesne bo to kolumny z może roku 1990. Zdjęcie tych kolumn(nie patrzyć się na lutownicę): http://img94.imageshack.us/img94/7282/ds... EDIT: Siedząc na allegro znalazłem...
Mam kartę dźwiękową Asus Xonar U5 i głośniki Creative T6160; czy bardzo marnuję potencjał tej karty przy tych głośnikach?
Głośniki: creative t6160 Monitor: jeszcze nie wiem który wybrać LG 29UB65-P (audio out+wejście słuchawkowe) lub 29UM55-P(te mają tylko audio out) Modelu dekodera nie znam.
creative t6160 creative inspire t6160 inspire t6160
zamarzać butla czujnik przepustnica mitsubishi wałek ładujący
Jak zmienić litery na klawiaturze telefonu? Zamrażarka Liebherr – opinie użytkowników, modele, awaryjność, NoFrost, koszty serwisu