"socket 3,5 stereo switch", przez google >> allexpress, coś tam widać czy [url=https://www.ebay.co.uk/itm/19420741...
Na płytce nie wiedzę typowych układów stabilizujący - bo typowy ukłąd może być zbudowany na diodzie zenera+tranzystor, więc musisz troszkę popatrzeć dokładniej na płycie oraz pomiary, pomiary.
To nie są zdjęcia tego co Ci pozostało o które prosiłem.
Zamiennikami są piloty z tych modeli: P5900 P580 I-TRIGUE 3200 I-TRIGUE 3300 I-TRIGUE 3220 T3030 T6060 T3000 T7900 T7700
Witam, ogarnął kolega temat? Jakby co, mogę pomóc lub odkupić tę płytkę, bo mam taki pilot, tylko złamany.
Jeśli płyn się nie sprawdzi to do tych głośników pasuje pilot od wielu modeli Creative np: P5800 P5900 P580 I-TRIGUE 3200 I-TRIGUE 3300 I-TRIGUE 3220 T3030 T6060 T7900 T7700 Mam na stanie piloty od T6060 i P5800
Witam. Posiadam zestaw głośników t6060. Mam takie cuś tylko 2-gi koniec kabla obcięty:d i jak mam te kabelki podlaczyc aby gralo? http://obrazki.elektroda.net/59_12299554... http://obrazki.elektroda.net/78_12299555...
Jeśli podpinasz pod pilota i nie działa to spróbuj podpiąć bezpośrednio na wejściu omijając pilota.
Jutro zajmę się rozebraniem pilota i przyjrzę się co i jak :)
Jest https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1...
mam glosniki w kompie (creative t6060) i przy pilocie mam takie wejscie czy dalo by rade podpiac pod nie jakis wzmacniacz
Witam, mam głośniki Creative T6060, ale bez pilota, ma ktoś może opis pinów wtyczki schemat tego pilota, gniazdo ma 9 pinów. Chciałbym zrobi własnego pilota :) Sam sobie poradziłem http://obrazki.elektroda.net/91_12158671... LUB http://www.frazpc.pl/b/115984 Regulamin p.11 Proszę uzupełnić. (dj-MatyAS)
jeśli dobrze zrozumiałem to do 2 kanałów chcesz podłączyć 4 głośniki? Wtedy wystarczy kupić rozgałęźnik chinch, a sygnał tak czy siak będzie słabszy bo moc rozdziela się na większą liczbę głośników. Według mnie takie coś było by nieopłacalne bo z pewnością pogorszył by się dźwięk...
Witam. Potrzebuję jakiegoś szpeca, który przelutuje mi wszystkie kable doprowadzające do płytki sterującej głośnikami. Prawdopodobnie w którymś miejscu na kablu doszło do zerwania kabli przesyłających sygnał bo jak nim poruszałem to przerywało dźwięk. Czekam na kontakt w tej sprawie na PW.
Witam ,jeżeli ktoś tu obecnych forumowiczów posiada sprawnego pilota do zestawu creative t6060 lub odpowiednik,chętnie odkupię .sq6oxe(at)gmail.com
Witam, mam problem z wymienionymi w tytule głośnikami, a dokładniej z pilotem, coś się w stało, na początku głośniki się wyłączały po pewnym czasie grania a teraz nie działają, problem jest z pilotem bo podłączałem pilot z innego zestawu. Na gwarancję nie mogę wysłać bo go rozkręcałem, wie ktoś może gdzie można dokupić taki pilot, albo jakie w nim potencjometry...
Witam! Mam problem! Chciałem podłączyć słuchawki Creative Fatal1ty do pilota głośników Creative 5.1 T6060 (chodzi o mikforon). Wszystko działa ale jak podłącze słuchawki do karty dźwiękowej ale wtedy gdy chcę posłuchać muzy na głośnikach to muszę wszystko na nowo przepinać żeby dźwięk był 5.1. Próbowałem już ustawień w karcie dźwiękowej ale nic nie...
Sprawdź wtyczkę od pilota, bardzo często bolce się zaginają.
Witam ,ja mianowicie kupię pilota do modelu creativ t6060 lub odpowiednik
Witam, chętnie kupię lub rozpatrzę możliwość zakupu pilota do głośników Creative T6060 lub inny, względnie kompatybilny z w/w zestawem. Oferty PW lub tutaj. Pozdrawiam.
Proszę pisać jesli ktoś miałby jakieś informacje na ten temat. Dziękuje Temat Uważam za zamknięty znalazłem go wkońcu na allegro :)
witam !! Pilot od mojego zestawu głosikow ( przypomne ze to Creative T6060 ) przezył bilskie spotkanie z moim 3 miesiecznym bokserem. . . . .;/ Czy ktos mogłby sprzedac mi taki pilot ? ( oczywiscie działający i w dobrym stanie :D ) Jesli nie to docenie równiez namiary na jakis sklep gdzie mogłbym to dostac....
To jest zestaw z pilotem przewodowym? Jeśli tak to spóbuj poruszać potencjometrem głośności, one tak mają, że z czasem ślizgacz przestaje łączyć a głośność jest sterowana napięciowo z tego potencjometru.
Witam! Od jakiegoś czasu mam problem z głośnikami 5.1 Creative Inspire T6060. Dziwnie się zachowują - tzn. głos słychać normalnie, ale co chwilę jest jakieś "chrapanie", "syczenie", brak basów w subwooferze. Rozkręciłem obudowę i jak poruszam płytą to czasami zaskoczy i basy wracają, niestety na krótką chwilę:cry: Aha i jeszcze jedno - podczas słuchania...
Mam problem, mianowicie głosniki grały super... Od pewnego czasu zestaw zamilkł.... Sprawdziłem i okazuje sie że usterka jest niby prosta.... - tylko gdzieś jest przerwa w kabelku od pilota... Szukam opisu kabelka by usunąć usterke.... Czy ktoś może ma schemat z opisem pinów....?
Witam. Mam pytanie odnośnie zestawu t6060 a konkretnie wtyczki od pilota, czy zna ktoś / może sprawdzić kolejność połączenia pinów wtyczki do kabli od pilota? (który kolor do którego konkretnie pinu) dołączam schemat wtyczki. Z góry dzięki. http://obrazki.elektroda.net/85_12385253...
Przyczyna będzie leżeć zapewne po stronie pilota. Spróbuj go delikatnie rozebrać i sprawdzić czy na nóżkach potencjometru głośności nie pokazały się zimne luty i na zapas sam potencjometr przeczyścić 'kontaktem".
Więc jak poszukać odpowiednich pinów od pilota łączące go z wzmakem ? Dodano po 30 Subwoofer współpracuje z pilotami od następujących modeli głośników Creative: P5800 P580 I-TRIGUE 3200 I-TRIGUE 3300 I-TRIGUE 3220 T3030 T6060 T3000 T7900 T7700 I wyszukałem na zagranicznej stronie od pilota T3030 schemat podłączenia może mi pomożecie bo t3030 nie posiada...
Pewnie dla autora temat jest już nieaktualny, jednak odpiszę, bo może ktoś jeszcze ma taki sam problem. Otóż miałem dokładnie tak samo z zestawem T6060. Na początku firma Creative stwierdziła że to wina pilota i wymieniła go na nowy. Problem jednak nadal występował. Napisałem do nich o tym i w ramach rekompensaty przysłali mi nowy subwoofer. Oczywiście...
Działa, podłączyłem do kabelki w komputerze do innych gniazd. Metoda prób i błędów. Ale mam następny problem. Po podpięciu słuchawek do pilota [url=http://www.proline.pl/imgart/t6060_... i mam dźwięk w słuchawkach i dwóch przednich głośnikach.
Mam głośniki creative t6060 dobrze mi służyły przez 2 lata przez rok nie działały mi 2 tylne głośniki ale nie miałem czasu się nimi zająć Ale teraz jak przekręcę "głośność" na pilocie http://www.proline.pl/imgart/t6060_5.jpg to nie słuchać ani głosu ani szumu [ przekręcone na maxa ] Co mam zrobić ?
Witam. Kupiłem kolumny Canton GLE 426 i na chwilę obecną są podpięte po zestaw Creative T6060 jak zestaw stereo . Tak dobrze czytacie nie jako 2.1 tylko jako 2.0 ( "subwoofer" creative jest ściszony na pilocie bo dudni niemiłosiernie) Chciałem zapytać czy jest możliwość ominięcia wewnętrznej zwrotnicy we wzmacniaczy gdyż na wyjściu na przód/tył/centralny...
Witam, na początek powinien się przywitać ponieważ to mój pierwszy post na tym forum ;-) . Mam pewien problem, pewnie dla niektórych banalny (bynajmniej nie dla mnie), chciałbym małym kosztem naprawić moje głośniki komputerowe Creative T6060, początkiem ich 'psucia się' było wytarcie się i poprzerywanie kabli sterujących w pilocie, nie łączył pilot...
Mam takie coś zrobione w swoim autku:) Mam zestaw Creative T6060 5.1. Oryginalne radio Ford RDS4000. Gra to wyśmienicie.Mam tylko podłączony sam subwoofer. Zasilanie 12v z autka.Do kabli od głośników wyprowadzoych z radia w aucie przylutowałem jack 3.5mm i podłączyłem do zestawu. Do tego mam jeszcze oryginalny creative pilot sterujący którym ustawiłem...
Witam! U kolegi słyszałem jak pięknie gra subwoofer z głośników creative T6060. Są to głośniki 5.1... Ja mam zbyt mały pokój na głośniki 5.1 więc chcę kupić 2.1... tylko czy jest jakiś model (2.1) w którym występuje subwoofer z T6060? Bo wiem że w T6100 (5.1) i w T3100 (2.1) jest ten sam ale one nie mają pilota a na nim mi zależy... Ewentualnie proszę...
Witam! Mam problem z T 6060 - w pewnym momencie po podłączeniu słuchawek do pilota głośniki zablokowały się w pozycji odtwarzania przez słuchawki - po odłączeniu słuchawek głucho - nic nie słychać z głośników. Moim zdaniem problem jest z pilotem. Jakiś czas temu pilot na chwilę sie odblokował ale po ponownym podłączeniu słuchawek do pilota znowu zestaw...
Przełączam wybór głośników na zewnętrzne w telewizorze. A dzwięku ni widu ni słychu. Źle ta opcja jest na wyjście ale nie optyczne co najwyżej słuchawki. Opcje od dźwieku Dolby Digital masz w TV. Jeden minus takiego rozwiązania to taki że opcja przyciszania pilotem gdy jest wyjście cyfrowe nie działa. Ale ogólnie pod Line in możesz podpiąć dodatkowo...
Witam. Mam zamiar kupic sobie jedne z w/w glosnikow (do komputera) i mam dylemat, ktore wybrac? Wyglad obu z nich nie ma znaczenia. Okablowanie i pilot tak samo. Zalezy mi glownie na informacjach o basie tych glownikow i czystosci brzmienia oraz jak wspolpracuja z wbudowana karta dzwiekowa VIA. Ciekaw jestem rowniez jak na nich slychac muzyke typu techno,...
Witam ponownie, Głośniki grały pięknie przez 10 miesięcy, niestety w ostatnich dniach ni z gruszki ni z pietruszki lekko trzasnęły, wyłączyły się i od tamtej pory nie idzie ich załączyć (cisza i dioda na pilocie nie świeci). Transformator daje napięcie bez obciążenia 15,8V. Wziąłem je zatem na stół, sprawdziłem czy jest napięcie w układzie i na tym...
Już jest ok, musiałem poprostu zainstalować nowsze sterowniki do karty dźwiękowej, a w nv mixerze dobrać odpowiednie ustawienia czyli 5.1.Dzięki za pomoc. Ale mam jeszcze pytania bo nie jestem do końca przekonany czy wszystko jest dobrze skonfigurowane. - Dźwięk 5.1 mam tylko na tych nowszych filmach z efektami (chodzi chyba o dźwięk AC3), natomiast...
Witam. Nie mam pojęcia jak określić ten problem więc trudno jest go znaleźć. Do głośników mam dołączony pilot na kabel, taki malutki jak pewnie każdy kto posiada głośniki tej firmy. Służy on do zwiększania głośności czy też zmiany poziomu basów. Problem w tym że podczas zmiany głośności dźwięk zmienia się nie poprawnie. Czasami jak zmieniam na 4lv głośno...
Witam, posiadam zestaw 6700, ostatnio w łapki trafiło mi poniższe urządzenie: http://uk.creative.com/products/producta... Niestety zgodnie z opisem jest problem z kompatybilnością: Compatible with I-Trigue 3600, 3400, 3330, 3220 & 3200. Also with Inspire T7900, T7700, T6060, T5900, P5800,...
Witam, Jako całkowity nowicjusz tematyki naprawy sprzętu audio chciał bym zapytać co może być przyczyną uszkodzenia zestawy głośników firmy Creative Inspire T6060. Objawem usterki jest brak dźwięku na wyjściu głośników. Dzieję się to tylko jeśli przekręca się potencjometrem basowym na pilocie dołączonym do zestawu. Powyżej pewnej głośności basów głośniki...
pilot creative t6060 creative t6060 pilot creative t6060
sterownik silnik focus gorąca szlifierka projektor telefonu
Telewizor LG nie wyłącza się na zimno - przyczyny i rozwiązania Problemy z odpalaniem Peugeot 1.1 benzyna na zimnym silniku