creative subwoofer t6100

Znaleziono około 124 wyników dla: creative subwoofer t6100
  • Jak podłączyć subwoofer Creative Inspire T6100 do samochodu?

ja właśnie mam subwoofer od creative 5.1 podłączone w tico i nawet jakoś sobie to radzi ale to nie to, ale zawsze to jakieś ulepszenie dźwięku:)

CarAudio   13 Kwi 2007 08:21 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1515
  • CREATIVE INSPIRE T6100 - jak zredukować bas przy użyciu oprogramowania?

Jeżeli w kompie masz audigy lub Realtek ac97 to klikajac start panel sterowania wchodzisz w konfuguracje realtek konfiguracje i klikasz pokaże się planbsza w Mixer zmniejszasz subwoofer i po problemach a jak masz audigy to tak samo w ustawieniach subwoofer obniżasz i po basie dudniącym

Audio Serwis   10 Paź 2007 09:39 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 4299
  • Nie znalazłeś odpowiedzi? Zadaj pytanie Sztucznej Inteligencji

Czekaj (2min)...
  • Creative t6100 - Wejście mini din 9 pin a subwoofer

Może tak jak w załączniku. Wielkie dzięki za schemat. Jak znajdę chwilę to sprawdzę. Rozumiem że to nie dokładnie to samo co w głośniku (led, potencjometr) ale ma poprostu uruchomić subwoofer

Początkujący Naprawy   27 Mar 2023 10:01 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 2160
  • REKLAMA
  • Creative T6100 5.1 vs Technics SU-V45A - porównanie jakości dźwięku

co do porownywalnego to Ci nie powiem , posiadam swego czasu bardzo popularne P5800, zakupilem je glownie z zamiarem korzystania z dobrodziejstw dzwieku wielokanalowego w filmach, w przednich bardzo brakuje glosnika wysokotonowego, te ktore sa u mnie to szerokopasmowe, w tym zestawie ktory podales juz jest to poprawione ale musialbys posluchac. Subwoofer...

Audio Nagłośnienie Domowe   07 Maj 2007 14:52 Odpowiedzi: 14    Wyświetleń: 2737
  • Subwoofer Creative T6100 wzmacniacz, wejście mini jack

Witam! Posiadam Głośniki komputerowe Creative T6100 5.1 i chciałbym użyć wzmacniacza z subwoofera do innego głośnika, czy da się coś takiego zrobić? kombinowałem trochę ale to nic nie dało. Drugi pomysł to po prostu podłączenie tego "Wooferka" do innego sprzętu, w moim przypadku kina domowego LG. Przy odtwarzaczu od kina mam wejścia "zatrzaskowe" więc...

Połączenia urządzeń   18 Sie 2011 10:26 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 2789
  • creative inspire t6100 + Subwoofer Voice Kraft VK 2000

Witam, Mam takie proste pytanko do was. Mam taką tubę basową http://www.voicekraftpolska.pl/index.php... Oczywiście napięcie podłączyłem, ale nie wiem jak to podpiąć do kompa. Tak aby mi grały creative i ta tuba. Tuba ma wbudowany wzmacniacz, Z tyłu tuby pisze mi LOW INPUT Ch1 i Ch2. Te kable mam pokupowane z końcówkami. Proszę o pomoc jak to podpiąć...

RTV Użytkowy   28 Cze 2010 16:51 Odpowiedzi: 12    Wyświetleń: 4495
  • Creative T6100 - subwoofer przepala bezpieczniki po przerwie w dostawie prądu

Dałeś identyczny?

Audio Początkujący   26 Kwi 2011 12:32 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 4148
  • Creative Inspire T6100 - subwoofer wyłącza się po kilku minutach, co robić?

Sorki za ożywianie tematu, byćmoże już nie masz tego problemu, kolega kortyleski napisał że trzyma kabel od głośnika - otóż chodzi o to że najpierw trzeba wykręcić głośnik a dopiero potem wyjmować tylni panel ponieważ to magnes od głośnika blokuje wyjęcie tylnej części. Pozdrawiam

Początkujący Naprawy   13 Maj 2010 19:44 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 3052
  • Subwoofer Creative Inspire T6100 - brak sygnału, działa po dotknięciu układu scalonego

A co to za układy scalone tam siedzą?

Początkujący Naprawy   19 Mar 2011 14:48 Odpowiedzi: 21    Wyświetleń: 4745
  • REKLAMA
  • Creative Inspire T6100 - piszczący subwoofer przy głośniejszej muzyce, co robić?

Ostatnio zakupiłem głośniki do komputera takie jak w temacie. Zaraz po uruchomieniu i podgłoszeniu muzyki trochę głośniej z subwoofer wydobywa się coś w rodzaju pisku. Gdy przyłożę rękę do otworu to głośniej jakby piszczy. Czy to może być wina tego że ma za mały otwór bas reflex. Ewentualnie może wina mojej karty dźwiękowej bo mam zintegrowaną. Proszę...

Audio Estradowe, Sceniczne, Studyjne   05 Lip 2009 08:24 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 2989
  • Czy wzmacniacz Creative T6100 uciągnie subwoofer 25cm w obudowie Z-5500?

Witam :) Jestem posiadaczem głośników 5.1 Creative T6100, subwoofer już nie wystarcza mi mocą i postanowiłem wymienić w nim głośnik i zrobić nowe pudło :D Myślałem nad zrobieniem pudła takiego jak w zestawie Logitech Z-5500 (Wymiary subwoofera: 330mm / 430mm / 330mm), głośnik o średnicy 25cm. Jak waszym zdanie by to grało? Wzmacniacz uciągnie taki głośnik?...

Audio Nagłośnienie Domowe   01 Lip 2009 15:19 Odpowiedzi: 16    Wyświetleń: 5117
  • REKLAMA
  • Creative t6100: da się w nim poprawić jakość dźwięku?

Nie rób NIC. Obudowe i głośnik dobierali specjaliści, a projektantów w tych sprawach sie nie poprawia (no dobrze czasem i oni sie mylą, ale nad takimi tanimi konstrukcjami nie warto sie zastanawiać). Zapewniam Cie ze wszystk o dobrane jest dobrze. Zadam Ci proste pytania: Czy grałeś głośno? i Ile czasu juz masz ten zestaw. Jesli na pierwsze moje pytanie...

Audio Nagłośnienie Domowe   10 Wrz 2008 12:41 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 3337
  • Creative T6100, subwoofer nie działa po godzinie - co sprawdzić?

Wystarczy jak podlaczysz sam subwoofer do odtwarzacza dzwieku jakiegos, jak bedzie subwoofer wydawal dzwiek (lup lup lup :) ) to znaczy ze karta dzwiekowa. Jezeli bedzie milczal to oddaj na gwarancji a nie bedziesz latac po kolegach zeby nie dzialajacy subwoofer testowac.

Komputery Hardware   20 Lut 2011 17:17 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 9808
  • Podłączenie subwoofera Creative T6100 do wieży Philips FW768P (5.0) przez czincz

to co muszę przerobić aby działał sam subwoofer podłączony pod wieżę (subwoofer out)???

Połączenia urządzeń   07 Sty 2013 19:15 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 1995
  • Subwoofer (Modecom mc-s1) + 3 głośniki (Creative Inspire T6100) + SB Audigy II

Cześć wszystkim, Wymyśliłem sobie, żeby podłączyć 2 satelity (tylne) z zestawu Creative Inspire T6100 do subwoofera od Modecom MC-S1. Satelity mają wtyki RCA (cinch) a w subwooferze jest zwykłe gniazdo Jack 3.5 także myślę, że zwykła przejściówka (2xRCA gniazdo - jack wtyk) powinna załatwić sprawę (nie chcę ciąć kabli bo może się jeszcze przydadzą i...

Początkujący Elektronicy   14 Wrz 2015 12:01 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 780
  • Creative Inspire T6100 - Głośniki nie działają, słuchawki działają poprawnie. Co robić?

Zakupiłem z rok/2 lata temu głośniki Creative Inspire T6100, a od kilku dni miałem problem. Gdy słuchałem muzyki na 50% głośności, przerywało muzykę. Jakbym odłączał i podłączał kabel. Wczoraj jeszcze muzyka grała, zaś dziś zero odpowiedzi. Ale za to kiedy podłączę do głośników słuchawki muzyka normalnie działa. Czyli sygnał jest, ale subwoofer i głośniki...

Początkujący Naprawy   23 Paź 2015 00:09 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 1041
  • Czy można uruchomić głośniki Creative T6100 5.1 bez przedniego prawego z pokrętłem?

Witam Posiadam z ww zestawu trzy z sześciu głośników. Centralny, tylny lewy i tylny prawy. Brakuje mi subwoofera, przedniego lewego i przedniego prawego na którym jest pokrętło odpowiadające za włączanie i regulacja głośności. Czy da się jakimś sposobem uruchomic Głośniki dokupujac tylko subwoofer ale nie mając przedniego prawego z pokrętłem?

Głośniki i Zestawy Głośnikowe   22 Lip 2016 17:13 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1758
  • Realtek - Głośniki Creative Inspire T6100 5.1 - Prawy głośnik nie działa

Witam. Mam problem z głośnikami Creative Inspire T6100. Otóż w teście działają wszystkie głośniki poza prawym . Jest on wykrywany jako Subwoofer (Subwoofer działa normalnie). Byłoby to do przeżycia, gdyby nie to, że przy słuchaniu muzyki działa tylko lewy (youtube) lub lewy i środkowy (z płyty/pliku mp3). Zainstalowałem najnowsze sterowniki ze strony...

Głośniki i Zestawy Głośnikowe   27 Maj 2013 18:56 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 2229
  • Amplituner do 150 zł z kolumnami vs zestaw 5.1 Creative T6100 do pokoju 16m²

Witam, Mam pytanie co lepiej kupić: Amplituner jakiś tani do 150zł + podpiąć moje kolumny od wieży (2x10W) A w późniejszym czasie kupić do tego jakieś lepsze kolumny i subwoofer Jakiś zestaw głośników 5.1 do PC np. Creative T6100 Co o tym sądzicie? Chodzi o nagłaśnianie pokoju 4x4 do słuchania muzyki, oglądania filmów i grania...

Estrada Co Kupić   14 Gru 2008 20:54 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 972
  • Jak zwiększyć moc subwoofera w zestawie Creative T6100 5.1?

Witam, mam taki dylemat. Mój zestaw 5.1 creative T6100 + karta dźwiękowa soundblaster Xgamer (championship serie USA) działają nawet nawet ( na 75% mocy kompa + odtwarzacz mp3 głośniki zaczynają trzeszczeć ale nie o tym), tylko ciągle brakuje mi bassu. Moc zestawu satelity 10W central 10W-18W ( różne dane) subwoofer 30W. Wpadłem na taki pomysł, chciałbym...

Audio Nagłośnienie Domowe   18 Sty 2009 05:47 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 2280
  • Kino domowe LG HT906TA + subwoofer aktywny Creative?

Witam! 2 lata temu zakupiłem kino domowe jak w temacie, to moje pierwsze kino a sprzedawca zapewniał, że sub w tym zestawie to jeden z mocniejszych. Niestety okazało się, że nawet głośniki przy komputerze mają lepszy bas, pod subwoofer od Creative T6100 mam podłączoną malutką tubę basową i to wszystko daje świetny bas, niestety za mocny na te głośniki,...

Początkujący Naprawy   28 Kwi 2013 20:56 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 3030
  • Jakie najlepsze komputerowe głośniki do techno? - 500zł

Bierz Solo 7c nie zastanawiaj się nad jakimś lipnym 2.1 w którym subwoofer będzie robił tylko łub łub i głowa będzie Cię bolała. No chyba że lubisz klimaty łub łub którego się nie da słuchać. Mój kolega ma Creative T6100 [ 5.1 ]. U niego tak ten subwoofer robi łubudubu że wychodzę od niego z bólem głowy niekiedy.

Estrada Co Kupić   08 Cze 2009 19:44 Odpowiedzi: 37    Wyświetleń: 3827
  • Jak poprawić jakość basu w subwooferze Creative T6100? Wytłumienie skrzyni?

Witam, mam pytanie. Co mógłbym zrobić z subwooferem z tego zestawu Creative'a aby poprawić chociaż trochę jakość wydobywanych z niego dźwięków niskotonowych. Myślałem nad wytłumieniem skrzyni czy coś takiego. Pozdrawiam.

Głośniki i Zestawy Głośnikowe   13 Lip 2012 09:45 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 2570
  • Creative T6100 - jak bezpiecznie zdjąć panel subwoofera po odkręceniu śrub?

Właśnie ja mam je już ponad rok i też zawiedziony jestem jaki mały głośniczek, a jaka wielka maskownica. Nic tylko budować nowy subwoofer i wsadzić tam nowy głośnik, ewentualnie wzmacniacz może zostać.:-) Dodano po 5 Mój kumpel zbudował nowego subwoofer'a na wzmacniaczu od Creative T3100 i gra o niebo lepiej. Ja już szukam głośnika 16 cm albo 20 cm...

Audio Estradowe, Sceniczne, Studyjne   15 Gru 2009 17:07 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 4115
  • Ustawienie głośników 5.1 Creative T6100 w pokoju ;)

Tak, znacząco osłabi to efekt, zwłaszcza przy filmach czy grach z dźwiękiem 5.1. Zestawy 5.1 stosuje się właśnie po to, abyś miał efekt dźwięku "dookólnego", tzn. słyszał, że coś przelatuje z boku Ciebie, czy, że ktoś za Tobą idzie. Jednak w Twoim wypadku, na skutek złego rozstawienia głośników, efektu tego w ogóle nie będzie. Prawidłowe rozstawienie,...

Głośniki i Zestawy Głośnikowe   29 Lip 2010 07:13 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 4959
  • Czy Creative 5.1 T6100 lub T6160 to dobry wybór do pokoju w akademiku?

Wg mnie zdecydowanie lepiej. Wystarczy poczytać opinie na [url=http://www.ceneo.pl/;0155627742-10.... [url=http://www.skapiec.pl/site/cat/50/c... etc. w celu upewnienia się do co ich jakości. Właśnie sobie przypomniałem, że w szkole w sali multimedialnej mają T6100. Sala jest spora, bo ma ze 40m², ale jakość jest...

Audio Domowe Jakie Kupić?   06 Mar 2011 23:58 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 1448
  • Creative Inspire T6100 - brak dźwięku z głośników centralnego i tylnych

Witam Serdecznie Już raz pisałem na forum i uzyskałem fachową pomoc za którą dziękuję ;) teraz mam następny problem tym razem są to głośniki Creative Inspire T6100 (5.1), nie wiem czemu ale po podłączeniu gra subwoofer i dwa głośniki :( dwa pozostałe głośniki i głośnik centralny milczą :( trochę mnie to męczy bo jednak wydałem dodatkowe 100zł by mieć...

Audio Serwis   13 Sie 2007 12:13 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 4431
  • Zintegrowana karta dźwiękowa Asus M2N-E SLI - szum i brak dźwięku w Creative T6100

Witam. Mam komputer z płytą główną Asus m2n-e sli ze zintegrowaną kartą dżwiękową. Pod to są podłączone głośniki 5.1 Creative T6100. Ok tydzień temu podczas słuchania muzyki zanikł mi dzwięk na prawym kanale oraz subwoofer zaczął dziwnie grać . W kolejnych dniach gdy włączałem muzykę to po ok godzinie zaczynał grać prawy kanał i dzwięk był ok. Wczoraj...

Software serwis   17 Sty 2010 21:06 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1265
  • Zrobienie wzmacniacza do Creative T6100 5.1 jest opłacalne?

No ale kolego tomq888 do tych monitorów przydałby się subwoofer a to też jest koszt. Tutaj wspierał malutkie satelitki "subwooferem" proponuję 3way. Np. coś na wzór Altonów lub Mildtonów. Może i jakości nie będzie dobrej jak z tych monitorów ale przynajmniej ruszą ciałem ;D Czy koledze (autorowi) odpowiada takie wyjście ?

Audio Estradowe, Sceniczne, Studyjne   09 Sie 2009 12:35 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 2359
  • Dobór głośnika do subwoofera Creative T6100 - Tonsil czy Sony?

Ja w swoim subie robiłem taką operację. I zmieniłem głośnik z jakiegoś (chińskiego "no name") na TONSILA GDN 13/40 a oryginał był 20W. I teraz lepiej gra. Nie czuję dużej różnicy, bo obudowa została zaprojektowana pod inny głośnik ale ten lepiej gra. Subwoofer niżej schodzi. I głośniczek powinien Ci wejść skoro to 13 cm. Jak nie będzie wchodził możesz...

Audio Estradowe, Sceniczne, Studyjne   01 Kwi 2009 19:38 Odpowiedzi: 22    Wyświetleń: 3233
  • Głośniki Creative T6100 i wypełnienie ich watą?

Na allegro znalazłem 2 subwoofery od zestawu Creative i nie wiem który lepiej kupić :| Subwoofer pierwszy , Subwoofer drugi W obu przypadkach nie ma kabli do podłączenia, zasilacza tylko sam subwoofer, czy takim kablem podłączy ten subwoofer pod kompa? [url=http://allegro.pl/item683749617_kab... Proszę...

Audio Nagłośnienie Domowe   20 Lip 2009 10:37 Odpowiedzi: 18    Wyświetleń: 4252
  • Jak podłączyć wzmacniacz Hyundai AV1 3600 z Creative Inspire T6100 5.1?

mógłbyś objaśnić co to jest dzielnik rezystorowy ? jak się wtedy podłącza, na kabelki ? bo do subwoofera one chyba nie są na kabelki podłączane a subwoofer jak jest wtedy podłączany ? czy będzie dźwięk surround ? Regulamin p.3.1.13. Proszę poprawić niechlujną pisownię!

Połączenia urządzeń   31 Paź 2011 17:05 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1481
  • Jak poprawić subwoofer Creative 5.1 P580: wymiana głośnika czy nowa skrzynia?

Obicie paki nic nie da, a już na pewno nie poprawi zejścia. Jak nic nie da, ja wygłuszyłem swojego suba od t6100 i jest trochę lepszy bas, i nie słychać już tak wydmuchiwanego powietrza przez br. Wiec nie mów, że to nic nie da.

Audio Nagłośnienie Domowe   22 Mar 2011 15:45 Odpowiedzi: 18    Wyświetleń: 5011
  • Jak podpiąć creative t6100 do toshiby A500 1g2 ???

Jeżeli masz ustawione 7.1 no to skoro działają CI przednie i subwoofer musisz z czarnych wtyczek znaleźć gdzie masz tylne głośniki. Jeżeli przednie głośniki dobrze grają to znaczy że zieloną wtyczkę masz dobrze wpiętą, jeżeli sub i centralny dobrze grają to oznacza że pomarańczowa wtyczka jest ok, teraz tylko musisz zlokalizować gdzie wpiąć czarną.

Laptopy Hardware   05 Lip 2010 18:55 Odpowiedzi: 27    Wyświetleń: 4548
  • Creative T6100 - tylne i centralny głośnik nie działają przy odtwarzaniu muzyki

Karta dźwiękowa : Soundmax HD Audio Głośniki : Creative Inspire T6100 Opis Problemu: Posiadam 5 głośników plus Subwoofer (klasyczne 5+1). Problem polega na tym że podczas odtwarzania muzyki nie działają dwa tylne głośniki oraz centralny. Zarówno oba przednie jak i Subwoofer działają bez zarzutu. Naczytałem się trochę i nigdzie nie znalazłem rozwiązania...

Software serwis   07 Lut 2012 20:47 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 3072
  • Creative Inspire T6100 - Jak zlokalizować przyczynę intensywnego buczenia?

A takie ło :) http://obrazki.elektroda.pl/6003898000_1... Zimnych lutów nie ma, podejrzane połączenia próbowałem delikatnie poruszyć po czym na nowo lutowałem a na koniec wszystko miernikiem jeszcze raz sprawdziłem. Nie które połączenia wyglądają mało profesjonalnie być może ktoś już tu wcześniej grzebał ;/ Przy okazji sprawdziłem subwoofer...

Początkujący Naprawy   16 Paź 2016 19:39 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 3387
  • Jak poprawić jakość basu w subwooferze STX 27/150/8 SS? Dudnienie zamiast głębi

witam, ostatnio złożyłem subwoofer na tym przetworniku co w temacie. Wzmacniacz to mostek tda7294. filtr zrobiony na podstawie kitu jabla j-265. obudowa ~42/43 L. Tunel br średnicy 71mm długość 180mm. Wytłumiłem gąbką grubości 2cm tylną, górną i połowę boków. Niestety zamiast grać mięsistym basem, bardziej dudni;/ Owszem schodzi bardzo nisko. ale nie...

Audio Estradowe, Sceniczne, Studyjne   27 Lut 2009 15:13 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 2780
  • Creative T6100 - głośniki grają ciszej, napięcie 15V zamiast 13.5V, co robić?

Ja mam problem, zauważyłem że głośniki grają dużo ciszej niż dawniej. Wcześniej miałem ustawione 1/3 głośności (na potencjometrze w głośniczku) a teraz muszę mieć ustawione 2/3 głośności. Zestaw sprawdzałem na innych urządzeniach i efekt ten sam. Rozebrałem ten głośniczek co jest w nim potencjometr od głośności i ta płytka nie wygląda na jakąś okopconą...

Głośniki i Zestawy Głośnikowe   03 Sie 2010 21:27 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1306
  • Jak podłączyć głośniki Creative T6100 5.1 do stacjonarnego DVD?

Nie wiem jak w przypadku Samsunga r135 (wydaje mi sie ze ze zdekoduje sygnal i sa odpowiednie wyjscia analogowe, ale tylko mi sie wydaje), natomiast jestem pewny ze obecne dvd ktore posiadasz pozwoli Ci na korzystanie tylko z dwoch przednich glosnikow oraz subwoofera, musisz kupic kabelek z jednej strony 2 x RCA (tzw czincze) a z drugiej wejscie maly...

Audio Nagłośnienie Domowe   31 Lip 2007 16:04 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 1872
  • W którym zestawie głośników komp. występuje ten subwoofer?

Witam! U kolegi słyszałem jak pięknie gra subwoofer z głośników creative T6060. Są to głośniki 5.1... Ja mam zbyt mały pokój na głośniki 5.1 więc chcę kupić 2.1... tylko czy jest jakiś model (2.1) w którym występuje subwoofer z T6060? Bo wiem że w T6100 (5.1) i w T3100 (2.1) jest ten sam ale one nie mają pilota a na nim mi zależy... Ewentualnie proszę...

Komputery Hardware   02 Lut 2007 18:46 Odpowiedzi: 27    Wyświetleń: 2802
  • Kolumna. Głośniki diebeisi. Zamieszczone zdjęcia. Grają super.

u mnie grają super lepiej od moich Creative t6100 "dlaczemu" "dlatemu" by bas był basem a nie buczeniem A jak byś usłyszał jeszcze lepsze kolumny to tez byś stwierdził, że te diebeisi są kiepskie osobiście nie uznaje żadnych głośniczków komputerowych za kolumny (choć chyba „logitech” czy coś takiego nawet pukają) do basu potrzebny jest...

DIY Poczekalnia   09 Lut 2008 19:47 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 4113
  • Jak podłączyć głośniki Creative Inspire T6100 5.1 do komputera?

Kolego KraK007 - o czym Ty piszesz? Jakiego znów Jack'a kupiłeś? Wtyczkę? Kabel? Rozgałęźnik 1->2? Jeśli chcesz zrobić, to co podejrzewam (kaskada 2 rozgałęźników do gniazda stereo), to uzyskasz na tym zestawie porozwalane stereo (co prawda przód i tył będzie w stereo ale podasz pełne pasmo jednego kanału na subwoofer a drugiego kanału na kolumnę centralną)....

Komputery Hardware   20 Lip 2007 19:58 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń: 10425
  • Najlepszy zestaw audio 2.1 do 500zł - amplituner do 200zł, kolumny i subwoofer

Witam. Moim aktualnym zestawem audio jest Creative Inspire T6100 i skrzynia basowa samoróbka z głośnikiem Lanzar Max P84 (śr. 20cm, 400w rms, 800w max, 60-1100Hz. Mam na nowy sprzęcik audio 500zł. Chciałbym zestaw 2.1. Najlepiej amplituner + 2 kolumienki wysoko lub średniotonowe + tubę lub skrzynię basową a jeśli nie to tubę lub skrzynię basową aktywną...

Audio Domowe Jakie Kupić?   12 Sie 2016 07:00 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1332
  • Jak podłączyć JBL GT5-12 do Creative T6100 i sterować jednym pokrętłem?

(Tak na początek , pewnie wielu spyta po co? Powie ze to bez sensu ! ze lepiej kupić to albo tamto że car audio jest do auta itp… może i tak. ALE PO ROSTU TO MAM I CHCE TO ZROBIĆ) Witam Nie dawno sprzedałem auto i została mi skrzynia basowa, leży sobie na półce w domu i aż żal patrzeć jak się marnuje wiec postanowiłem coś z tym zrobić. Ale na...

Głośniki i Zestawy Głośnikowe   21 Gru 2013 23:53 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 1521
  • 5.1 w opraciu o dwie miniwieże, reszta elementów z allegro

No to widzę nie będę miał 5.1. Jak się chodzi do szkoły i nie ma pracy to tak jest niestety :/ nie ma za co kupić. Widziałem na allegro fajny zestaw http://allegro.pl/item245867491_satelity... do tego jakiś amplituner, subwoofer i powinno ciągnąć. Ale oczywiście na amplituner mi już nie wystarcz. Szkoda, bo jak czytałem...

Audio Nagłośnienie Domowe   22 Wrz 2007 10:25 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 2184
  • Uszkodzony zestaw głośników Tracer Presto 5.1 | TRG-5SR-2400-A-5 - Warto ??

Witam, Za groszę moge nabyć zestaw taki jak w temacie, jest on uszkodzony i o tym właśnie poniżej. Uszkodzenie polega na buczeniu głośnika basowego, które nie jest ciągłe, raz buczy a raz nie - tak to opisuje sprzedający oraz, że całość wariuje i różnie się zachowuje. Wszystkie satelity natomiast są w 100% sprawne. I teraz o co mi chodzi: Początkowo...

Audio Domowe Jakie Kupić?   05 Kwi 2011 18:53 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 2231
  • Głośniki 5.1 Creative Inspire T6100 PROBLEM SUBWOOFER

Witam. Mam problem z subwooferem: Strasznie dudni, utrudnia to granie i oglądanie filmów. Mam kartę X-fi Proffesional Gamer. Regulator ściszyłem na subwooferze do zera, w panelu THX poziom -12 subwoofera, minimum jakie się da. Dalej dudni, prosze o pomoc!

Audio Serwis   03 Lut 2009 18:22 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń: 1095
  • Jak podłączyć głośniki Creative 5.1 Inspire T6100 do telewizora Veltech?

No to z tyłu dekodera jest gniazdo z opisem "LR" gdzie możesz podłączyć twoje głośniki. Jedynym minus taki że to jest złącze stereo gdzie podłączysz tylko jedną wtyczkę (tą zieloną) i będą grały tylko 2 głośniki+ subwoofer, czyli 2.1 Sprawdź sobie jak to działa, bo oczywiście dźwięk będzie szedł z dekodera a nie z telewizora (a na zdjęciu widzę 2 kable...

Połączenia urządzeń   06 Sty 2025 18:13 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń: 288
  • Creative t6100 - brak reakcji subwoofera, sprawdzenie przyczyn

Witam. Jestem posiadaczem starych już głośniczków Creative t6100. Niestety z dnia na dzień przestał działać subwoofer, kompletnie nie reaguje na nic, nie słychać nawet pyknięcia podczas włączania głośników. Dodam że sprawdziłem i głośnik jest podłączony, nawet zalutowałem go od nowa, gdy dotykam kablem do korektorka głośnika to słyszę jedno pyknięcie,...

Głośniki i Zestawy Głośnikowe   03 Kwi 2020 16:52 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 405
  • Wieża Kruger&Matz KM1808 - podpięcie subwoofera

Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy możliwe jest podpięcie do wieży Hi-fi Kruger&Matz 1808 subwoofera z zestawu Creative Inspire T6100. Jest to subwoofer z własnym zasilaniem (dane zasilacza na zdjęciu). Chcę stworzyć zestaw wieża HiFi + subwoofer z dwoma głośnikami + telewizor Samsung model UE32H5000AW (dane również na zdjęciu). Aktualnie wieża bez...

Połączenia urządzeń   19 Maj 2018 13:21 Odpowiedzi: 15    Wyświetleń: 1635
  • Creative T6100 + dodatkowy kabel = ciche granie głośników

Chodzi mi o to gdzie podpiąłeś te 3m kabla ? od komputera do suba ( komputer-> jack-chinc-> Twoja przedłuzka-> sub ) czy inaczej, jako przedłużka kabla do głośników (subwoofer->przedłużka->satelita) ? albo jeszcze inaczej ;D

Audio Nagłośnienie Domowe   17 Lip 2009 14:19 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń: 8420