Zostawiasz wszystkie pasma LTE oraz N78 w NSA, pasma SA cię nie interesują bo w Polsce nie ma 5G SA. Co do BTS-a to Zana ma sektor 3 na azymut 300 a ten drugi na azymut 80 ma 1 sektor. Sprawdź kazdy po kolei ustawiając antenę na nie. Zobacz prędkości, pokaz zakladkę z parametrami sygnału i danymi BTS-a dla kazdego ustawienia.
Pierwsze poważne opóźnienie zaczyna się na czwartym hopie. Adres 157.26.9.110 to OrgName: RIPE Network Coordination Centre OrgId: RIPE Address: P.O. Box 10096 City: Amsterdam - czyli jest to miejsce styku T-mobile. Niestety nic z tym nie zrobisz poza zmianą operatora, który będzie miał lepiej zestawioną trasę do tej gry. Niestety może...
Na MC7010 wygląda to słabiutko jesli chodzi o pasma i parametry sygnału, jakie masz DL/UL w T-mobile w godzinach 19-23 w tych warunkach, brak lokalizacji ale sektor 1 z BTS-a celuje na Księżak.
https://allegro.pl/oferta/router-zte-mc8...
Na tym zestawie MC889+T5400 nic byś nie stracił , bo po zakończeniu umowy w dalszym ciągu byłby tyle wart ,i dałoby się go dalej użytkować ,albo spieniężyć. W każdym razie jeśli nie możesz już się wycofać ,albo zmienić warunki , to jest tylko płacz nad wylanym mlekiem ...
Na LTE2100+1800+800 z Fibrisa masz duże prędkości , obawiam się ze dla twojej warunków i lokalizacji maksymalne, brak LTE2600 robi swoje, do tego SINR nie pozwala na pracę w QAM256. Wymiana ma tylko sens na MC889 pod 5G2100. Faktycznie TP-Link ma złacza anten zew. TS9 ale obawiam się ze pracuja tylko na N78/79. Ogólnie to cena w stosunku do MC889+T5400...
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzienniki... Napisz skargę na obie kwestie - blokowanie urządzeń końcowych (przypisywanie do IMEI w mobilnej oraz brak ONT w FTTH)...
A teraz wymuś N1 w NSA a w LTE wyłacz B1 i zobacz czy połaczysz się z N1+LTE. Karta ma w ogóle dostęp do 5G. A zestaw MC889+T5400 w Orange jest od dawna i ja piszę o tej ofercie z nim tez od jakiegoś czasu.
Ale na co masz czekać, BTS Wiąg nie ma nawet pozwolenia na N78 więc w 6 dni nikt na nim nie uruchomi tego pasma. MC889 na N78 ma anteny kierunkowe więc od poczatku należało go skierować na Ciepłą 18 ale tego "fachowcy" z T-mobile nie kazali robić bo to dyletanci. W podlinkowanym temacie kolega pokazał jak działa N78 w Orange z tego BTS-a na Ciepłej...
Ok, wymagania minimum to router z agregacją 2 pasm LTE w QAM256 do agregacji LTE2100+1800 , koszt około 270 zł i do niego antena kierunkowa Dual LTE180-2100MHz , koszt około 200 zł, ewentualnie router z agregacją 3 pasm w QAM256 za około 330 zł, razem 500-550 zł. Internet od Orange pre-paid , lub abonament z tym zestawem MC889+T5400.
W ofercie Orange LOVE z 120 zł jest karta z internetem bez limitów oraz telefoniczna, a sprzet czyli MC889+T5400 za 32 zł/m-c na raty, czyli razem za 769 zł, cena nizszo o połowę od rynkowej, mozna sprawdzić na nim tego operatora orz T-mobile na karcie pre-paid i na tej podstawiedlsze decyzje i kroki.
Ale podstawą jest skorzystanie z 5G N78 z Sądowej na zew. CPE 5G , nie napisałeś jaki zew. CPE miałeś na testy. W T-mobile są 2 zestawy z 5G, MC889+T5400 i słaby zestaw WNC 5G, skłąda się z ODU czyli zew. routera 5G i z wew, IDU czyli routera wewnętrznego. To jest NSA więc przy połaczeniu N78 z Sądowej niewykluczone że kotwica na LTE będzie z BTS-a...
Dzień dobry, posiadam internet mobilny 5G w sieci Orange i chciałbym zbudować sieć domową w oparciu o urządzenia, które już posiadam, czyli: • ZTE MC889 • ZTE T5400 • Tp-Link Archer AX20 Do zestawu chcę dokupić switch Tp-Link TL-SG1016D, aby móc podłączyć wszystkie punkty, których jest więcej niż na schemacie. Czy ten switch będzie w porządku? Zważywszy,...
Nie, MC889 mozna kupić pojedyńczo lub w zestawach MC889 +T3000, pochodzą z wolnego rynku lub z Plusa oraz zestaw MC889+T5400 z wolnego rynku lub od Orange/T-mobile. Przy zakupch sprzętu pochodzacego od opertora weryfikuje się go po IMEI na https://www.plus.pl/formularze/formularz... , https://www.orange.pl/zobacz/weryfikacja... , t-mobile.pl/c/sprawdzenie-imei...
sprawdzona testerem Tester nic nie sprawdza za wyjątkiem fizycznego przejścia dla prądu niskiej częstotliwości. Żadne miarodajne wyniki z tego nie są. Jak nie działa to tylko dwie przyczyny - beczka albo Twoja robota. Dodano po 8 A co do zaślepki - przewód nie moze być uszczelniony zbyt dokładnie. Skrapla się tam woda i potem nie ma gdzie wypłynąć,...
Jakie są statystyki Bo to co napisałeś to za mało Pozdrawiam
W testach T-mobile tylko pojedyńcze pasma LTE800 z 1 sektora w Kiełczowie, sygnał OK ale osiagi marne co niedziwu, potem 3 sektor z Piecowic na LTE1800 sygnał OK , speedtest przecietny. Co to za telefon, karta ma dostęp do 5G? T-mobile ma pozwolenia na N78 w Kiełczowie i w Wilczycach, na BTS-ach też 5G2100 na N1 i komplet 5 pasm LTE, Piecowice z N1...
BTS'a zalecanego przez konsultanta dostawcy. A były w tej opowieści smoki? Taki konsultant to widzę, że ma większą wiedzę, niż lekarz diagnozujący raka na teleporadzie Na tym etapie w Twoim temacie, nikt ci nie pomoże. Chcesz pomocy, wyśil sie. Na początku tego działu, masz podane, jakie dane należy tu przedstawić, jakie informacje i z jakich programów.
W ofercie mają też zestaw MC889+T5400, to zupełnie inna jakość, z routerów wewnętrznych z 5G jakaś egzotyka z WNC, do tego szajsowaty TCL i niedostępny TP-Link NX510v 5G który byłby najlepszym wyborem oprócz MC889+T5400.
T-mobile w ofercie którą masz tak dziala a raczej nie dziala z serwerami gier, w tygodniu jest z reguły kilku piszacych na forum o takich samych problemach jak twoje, z reguły na WNC 5G ale to raczej nie wina sprzętu skoro ty na MC889+T5400 masz podobnie.
(at)matek451 Jaka jest Twoja ostateczna rekomendacja po załączonych pomiarach? MC889+T5400 z internetem mobilnym w Orange?
Testy bez żadnego znaczenia a dlaczego wytłumaczyłem już w swojej wyczerpujacej odpowiedzi. Potwierdzają tylko w 100 % moje wnioski , wszystko się zgadza. Po kolei to Leśna, Ziętka 116 i Ziętka 25, parametry sygnału poprawne do dostatecznych, fatalny SINR bo wiadomo 3 sektory na ciebie i kazdy z tych sektorów które wskazywałem na tych BTS-ach są na...
Oczywiście jesli zaproponowali zmianę na zestaw MC889+T5400 to nie ma co dywagować i zmień, a czy się poprawi to pokażą testy. Gorzej być nie moze .
Zaskakujaco dobre parametry sygnału na LTE2600 z tymi antenkami od Dipola, do BTS-a raczej nie masz daleko, router4 zapewne agreguje LTE2600+1800 w QAM64, sektor mało obciążony. W takiej sytuacji wybiera się w T-mobile zestaw MC889+T5400, to w tej chwili najlepszy na rynku CPE 5G oparty na X62, antena ma zysk 6-7dBi. Do tego router MESH T5400 z AX5400...
W okolicy nie ma stacji bazowej z 5G3500 N78, nowa stacja w Sadku ma na nie pozwolenie , działa w agregacji LTE2100+1800+800/900 i ma 5G 2100 na N1 w DSS z LTE2100, 3 sektor na Goszczyce Średnie, BTS Polesie podobnie ale on ma też LTE2600, 1 sektor na azymut 110 czyli na ciebie, po drodze las. Zrób test na MF258 z kartą Orange, antena na ten BTS. Screen...
To pozostaje Orange Flex, Play bez sprzętu i zakup MC889 lub MC889+T3000/ MC889+T5400 na własna rękę.
Po świetach zamonyuję mu MC889+T5400 A jaki jest koszt tego sprzętu?
Lepsza ,czyli szybsza ? To pokażą testy . A sprzęt to najlepszy taki ,z zewnętrznym modemem typu MC889+T5400 , obaj operatorzy to w ofertach mają.
Tak , zew. CPE 5G działa też na samym LTE, ten MF258 PRO to tylko do LTE. Ten MF258 PRO to jest zestaw skladający się z ODU czyli zew. CPE LTE, agreguje 4 pasma LTE w QAM256 , zasilany POE i do niego jest router wewnętrzny do sieci lokalnej i WiFi. Nie potrzebuje anteny zew. bo w ODU jest antena kierunkowa MIMO2X2 zintegrowana z modemem LTE. W T-mobile...
A ja nie brałbym w T-mobile oferty z WNC Home Office, sprzęt jest na uzyczenie i dużo słabszy od tego co sam wybrałeś. MC889+T5400 to topowy sprzęt u tego operatora. W testach zasieg głównie z 4 stacji bazowych NetWorks , wykluczamy Naruszewo bo to golec z LTE800, co ciekawe łapiesz tez zasieg z tych oddalonych w Strzembowie i Dorochówce ale głównie...
A ja po tym co mu nawypisywałeś zmieniłbym miejsce zamieszkania. Do autora nie słuchaj takich pseudov porad a tym bardziej za nie nie dziękuj bo nic nie wnoszą do twojego temtu i nie przyczyniją się do rozwiązania problemu a lokalizacja wbrew pozorom jest łatwa. Jesli ODU WNC w wersji 2024 ma diagnostykę sygnału to pokaż ja, ustaw antenę na BTS NetWorks...
T-mobile oferta bez limitu danych i prędkości z MC889+T5400 na uzyczenie koszt 155 zł/m-c , sprzęt do zwrotu. Oferta droga, karta przywiązana do miejsca zamieszkania i do MC889. Do tego działa to z reguły problematycznie. Z mojego punktu widzenia nie do przyjęcia. Brak screena z zakładki Informacja o sieci na MC889, osiągi marne. Najbliższa stacja bazowa...
A co to dokładnie za sprzęt od T-MOBILE, domowy jest w ofercie z WNC 5G lub MC889+T5400, obydwa na użyczenie, ZTE tolepszy sprzęt.
W T-mobile oferta bez limitu danych domowy jest ze sprzetem na uzyczenie, opłata 155 zł,w ofercie WNC 5G lub MC889+T5400.
To BTS Lipowa i 3 sektor na N78 czyli 5G3500 i bardzo słąbe parametry sygnału z niego, do tego kowtwica na LTE2600 z tego sektora i trochę lepszy sygnał ale fatalny SINR, ogólnie 3 sektor na kierunek Os. Kopernika, wystaw MC888 za okno i zrób podobny test. Tak jak pisałem wybór MC888 czyli wewnętrznego routera 5G był błedem, należało wybrać zew. CPE...
W tej lokalizacji korzysta się z Orange/T-mobile na 5G N78, tylko nie ze stacji bazowej NetWorks na pozwoleniu Orange przy Pl. Zgody bo ten BTS ma 1 sektor na azymut 30 czyli na Żabią Ściezkę , sektor 3 na azymut 275, ty jestes pomiędzy nimi. U ciebie zasięg raczej z BTS-a NetWorks na pozwoleniu Orange Komuny Paryskiej 21, stacja ma 2 sektor na azymut...
W Orange abonament za 105 zł , 2 karty. Internetowa bez limitu danych i do telefonu z 300GB/m-c plus no limit na rozmowy i SMS-y a do tego zestaw NE211+HX510 w cenie 912 zł w ratach do abonamentu, masz go na własnośc a nie jak w T-mobile na uzyczenie i za nie płacisz dodatkową kasę a i tak musisz oddać. Do kupienia na raty w Orange bez abonamentu za...
Czyli pre-paidy, ogólnie OK jak nie chcesz abonamentu , sprzęt wtedy własny i szukałabym MC888 ale popatrz na Orange i abonament 500GB za 50 zł i do niego zestaw MC889+T5400 w 24 ratach za 769 zł, zestaw wart 2 razy tyle.
Żadnych routerów wewnętrznych 5G, w tym tego Zyxela, MIMO4X4 tylko na antenach wew. na zewnętrznych MIMO2X2 bo ma 2 złacza anten zew. do 5G N78 uzywa się zewnętrznych punktów dostepowych 5G/LTE, to jest router z modemrm 5G zintegrowany z anteną zew.MIMO4X4, stanowi ODU , zasilanie POE po kablu Ethernet którym odbywa sie tez transmisja do IDU czyli routera...
W LOVE Orange ma za 120zł ofertę bez limitu danych na karcie internetowej i karta głosowa , do tej oferty zestaw MC889+T5400 https://www.orange.pl/view/modemy-dekode... , w ratach za około 800 zł , wart ze 2 razy tyle.
W T-mobile sprzęt jest na uzyczenie, WNC 5G to szajs. MC889+T5400 to dobry sprzęt ale T-mobile to raczej nie jest operator na tą lokalizację. Jego wybór na dodatek z MC801A to był strzał w kolano co potwierdzają testy na telefonie. Brak speedtestów dla tej 3 operatorów .
A dlaczegoma nie działać, zew. CPE 5G/LTE działają na wszystkich dostępnych w Polsce pasmach 5G/LTE. Z polecanych MC889 , H352-381, MC889A PRO a ze starszych Nokia Fastmile 5G14-B , MC7010. Lub MC889+T5400/T300, H352-381+AX3 czy najdrozszy MC889A PRO+T5400.
Jak abonament to brałbym Orange i do tego LOVE Mini bez limitu, to oferta za 105 zł , dwie karty. Pierwsza internetowa i bez limitu w strefie domowej i 100GB poza nią, do niej dobiera się sprzęt czyli zestaw ZTE MC889+T5400 w 24 ratach po około 32 zł czyli koszt 768 zł. Do tego jest też wliczona 2 karta głosowa do telefonu z no limit rozmowy i SMS/MMS...
Jeśli gniazdo i RJ45 zarobione prawidłowo to rozwiązanie właściwe, a w jaki sposób podepniesz do 2 portu w zasilaczu T5400, router na strychu? Dlaczego MC889 z tej konkretnej strony budynku?
Ten zestaw z T-mobile to egzotyka i problemy, sam mam jeden do testów i nie polecam. W ofercie PLUSA są wymieniony H352-381 oraz MC889+T5400 za 1/3 ceny na raty w abonamencie. Dziwi mnie ze jeszcze nie zrobiłes testów Play bo stacja bazowa po zmianach ma duzy potencjał.
W przypdku PLAY abonament bez limitu bez sprzetu to 105 zł/m-c, dla klientów PLAY zniżka 20 zł, ze sprzętu kupujesz sam MC889 lub zestaw MC889+T3000/T5400, ewentualnie inny zewnętrzny punkt dostępowy 5G. T-mobile abonamenty no limit sa dla klientów indywidualnych z zewnętrznym punktem dostępowym sa tylko na użyczenie, kiepski WNC 5G lub trudny do uzyskania...
W opisie doczytałem, że ta Nokia agreguje tylko 2 pasma ale cenowo jest bardzo przystępnie. W takim razie mam już do wyboru: Nokia 4G05-B + ruter wew - najtańsza opcja MC889+T5400 - przyszłościowo pod 5G Jeszcze przydało by się coś pomiędzy, tak jak wspominałeś z agregacją 3/4 pasm i QAM256 i będę mógł coś wybrać. Coś godnego uwagi?
Hej, (at)matek451 Temat do zamknięcia; nie znam przyczyny dokładnej tamtych przerw w ciągłości połączenia, ALE po zamianie WNC 5G na zestaw MC889 T5400 problem zniknął bezpowrotnie :) Wiemy tylko, że to dotyczyło WNC 5G, cokolwiek było powodem przerw. Dzięki za pomoc i trzymaj się!
Cześć, po lekkim rozczarowaniu i przygodach z x-kom ostatecznie zamówiłem zestaw MC889 T5400. Właśnie go zainstalowałem na szybko na trytytki za oknem i wielkie WOW! Tylko zainstalowałem kablem bezpośrednio do XBOX i DL wynosi 970 MB/s :) Jutro dopiero podepnę ZTE T5400 i potem mesh po domu i zobaczę, co się zmieni i jak to działa finalnie, ale na razie...
Oferta Play z abonamentem jest za droga a sprzęt w Play na abonament w chorych cenach. Do Flex NE211+HX510https://www.orange.pl/esklep/... Jak abonament to w Orange za 105 zł masz kartę głosową no limit z 300GB/m-c i kartę do internetu bez limitu danych i do niej MC889+T5400 na 24 raty po 32 zł czyli za 769 zł, na własnośc. Sprzęt wart...
Np. w Orange bez umowy https://www.orange.pl/esklep/modemy-i-ro... . W ofertach abonamentowych Orange zestaw MC889+T5400 w ratach za około 769 zł , 24 raty po około 32 zł. To połowa jego rynkowej wartości, ogólnie warto abonament w Orange brać tylko ze sprętem bo mają przyzwoity za dobrą cenę.
Mieli i maja tylko tobie wcisnęli kawał kitu a ty go kupiłeś. W Orange mają w ofercie MC889+T5400 i taki zestaw u ciebie jest konieczny a nie słaby wew. router 5g od TCL, zestaw o którym piszę w 24 ratach jest w Orange za 769,11 zł czyli co m-c około 32 zł, oferta LOVE Mini jest na internet bez limitu danych oraz karta głosowa z 300GB/m-c za 105 zł...
Jesli miałby to być abonament domowy bez limitu w T-mobile to można rozważyć z MC889+T5400 bo jest w atrakcyjnej cenie, zakup samodzielny nieuzasadniony, sprawdż jeszcze T-mobile.
Play ma tez ofertę bez limitu danych i prędkości, cena 105 zł/m-c. Bez sprzetu , bez żadnych zagrywek jak w T-mobile, a ze sprzętem też na użyczenie lub na własność w ratach. W ORANGE tez jest oferta z internetem bez limitu ze sprzętem i MC889+T5400 na własnośc na raty 770 zł, trzeba jednak mieć też abonament telefoniczny bo to w ramach oferty LOVE,...
Na BTS-ie NetWorks pozwolenie T-mobile jest N78 dla tego operatora i dla T-mobile, serktor 3 na 280 stopni więc Domatówko na jego skraju, 2 sektor na 170 stopni . Wartoby więc zrobić test tych operatorów na zewnątrz na telefonie z kartami z dostępem do 5G. A sama oferta Orange z MC889+T5400 na własnośc w ratach za 769 zł przy padlinie z T-mobile to...
Czyli wniosek jest taki, że najlepiej w Orange uderzać. Czy jest sens dopłacać za MC889A Pro (1600 zł), czy MC889 i T5400 lub NE211 i HX510 wystarczą?
A speedtesty ?
Poproś o podanie IMEI i zweryfikuj na https://www.plus.pl/formularze/formularz... ,s ątez zestawy MC889+T5400 z T-mobile lub Orange i te weryfikujesz na https://www.t-mobile.pl/c/sprawdzenie-im... lub https://www.orange.pl/zobacz/weryfikacja... kabel mozna zastosować dłuższy ale wtedy...
Zestaw ZTE MC889 5G ODU + T5400 Wi-Fi 6 IDU do przyczepy kempingowej Czy ten zestaw da radę w Polsce w różnych lokalizacjach, gdybym zmieniał tylko karty SIM operatorów? Czy może są jakieś alternatywy takich zestawów? Bardzo bym prosił o propozycje.
Internet na mazurach. Mam dom położony między jeziorami i żadnego dostawcy internetu. Zostaje GSM a z tym mam straszny problem. Raz działa, raz nic nie przechodzi. masakra. Wypróbowałem już Play, Orange a teraz kończy mi się umowa z T-mobile. Nie wiem co mam zainstalować, żeby normalne działało. Fachowcy mówią mi o jakiś odbiciach od jezior i fatalnym...
T-mobile podobnie jak Orange ma u ciebie zasięg na 5G3500 N78 więc wybór tego operatora zamiast Orange który wam rzucałkłody pod nogi wydaje się oczywisty, do tego ten zestaw MC889+T5400 w ofercie, tylko nie rzdzę czasami brać WNC5G IDU-ODU bo zapewne to wam będą wciskać. Tylko ZTE wchodzi w grę. PLUS ma na Polanki 130 z kolei BTS z 5G2600 , jesli ten...
Play ma na BTS-ie 20MHz pasma w agregacji LTE1800 o na 15MHz i LTE800 tylko na 5MHz, stąd nizsze osiagi bo w teorii to pozwala na DL do 150/200Mb/s w zależnosci od modulacji, Orange/T-mobile w agregacji LTE2100+1800+800+900 to razem 40MHz pasma na wszystkich lub 35MHz bez LTE900 czyli potencjalnie do 2 razy szybciej niż Play a w realiach widać właśnie...
Podobno jestes poza zasiegiem , podejrzewam ze to informacja od jakiegoś konsultanta. Kolega w temacie z linka tez wg. operatora był poza zasiegiem, to co oni pisza, mówia jest bez znaczenia, tak samo jaki ich mapy zasiegu. Oferta T-mobile do 300Mb/s z tym sprzetem na testy to był pierwszy poważny bład, trzeba było brać z zew.punktem dostępowym 5G/LTE...
Kutno jeszcze przez 1,5 roku ma tylko 40MHz pasma na 3,5GHz dla Play, wynika to z ograniczeń bo pozostałe 60MHz jest w dyspozycji Multimedia, stąd te przeciętne wyniki. N78 z Mickiewicza lub z Zamoyskiego. Kotwica na LTE1800 z Domu Kultury w agregacji z pozostałymi 3 pasmami LTE. 40MHz pasma na N78 więc tyle samo co PLUS na 5G2600 więc szału raczej...
Ma znaczenie bo telefon z 5g pokazał całe mozliwości Orange w twojej lokalizacji oczywiście nie z BTS-a Wiczlińska na pozwoleniu Orange tylko z tegona pozwolemiu T-mobile przy Chwarznieńskiej 103 bo na nim jest 5G N78 na 3600MHz, działa dla T-mobile i Orange, z BTS-A na Wiczlińskiej zapewne kotwica na LTE, z kolei pozwolenie Orange na Ateny ma N78 5G3600...
Zestaw MC889 +T5400 mozna kupić za 1100-1200 zł ale zawsze trzeba weryfikować po IMEI właściciela , w Plusie masz H352-381+AX3 https://www.plus.pl/router-e?name=zowee-...
Żaden, tak nie dobiera się sprzętu do internetu mobilnego. Najpierw screeny z MF258K z zakładki LTE . W Play w ofercie sa 2 zew. punkty dostępowe CPE 5g, Zowee/Brove H352-381 to klon Huawei i ten TP-link z routerami wew. Sąw ofercie na uzyczenie teraz koszt w promocji to 24x20 zł =480 zł normalnie 24x40=960 zł a sprzęt jest do zwrotu, dla mnie nieopłacalne....
W twoim wypadku potrzebny jest sprzęt do 5G , parametry sygnału na pasmach LTE są słabe, podobnie jak na 5G N78 dlatego konieczny jest zewnętrzny punkt dostępowy 5G/LTE składa się z z ODU czyli zew. anteny która jest zintegrowana z routerem i modemem 5g/LTE, zasilanie POE, do tego w zestawie IDU czyli router wewnętrzny z portami WAN/LAN i AP WIfi. Jaką...
Sprzęt w Plusie czy Orange w ofertach bez abonamentu nie ma żadnych simlocków. Nie warto dopłacać do MC889 w Plusie, najwyzej kupić zestaw MC889+T5400 na OLX/Allegro z 2 ręki i zweryfikować go po IMEI na stronach T-mobile/Orange bo one maja go w ofertach czyli na https://www.orange.pl/zobacz/weryfikacja... i https://www.t-mobile.pl/c/sprawdzenie-im...
Zrób hot spota na telefonie i sprawdź z niego ORANGE w grach i komunikatorach. Oferta Orange LOVE Mini i za 105 zł masz 2 karty, jedna no limit i 300GB/m-c do telefonu. Druga internetowa bez limitu danych , do oferty dobierasz zestaw MC889+T5400 , w 24 ratach po około 32 zł czyli razem koszt 769 zł, sprzęt po spłacie rat jest twój. Wart jest 2 razy...
(at)megahype69 Brak publicznego adresu IP na WAN w routerze. W internecie komórkowym/LTE to normalne.
Przy tej cenie tego zestawu D-Linka to raczej za wielu z tego nie korzysta, w Orange bez abonamentu podobny zestaw TP-linka kosztuje 984 zł a MC889+T5400 w abonamencie na raty jest za 768 zł, H352-381+AX3 w Plusie bez abonamentu na 12 rat za 1070 zł , dla porównania ten zestaw D-Linka w Plusie w 12 ratach bez abonamentu jest 50 zł droższy. Przy zakupie...
Gołębia to maszt Play gdzie wisi też NetWorks dla Orange/T-mobile, działa w agregacji 5pasm LTE dla nich a na 2100MHz jest 5G N1 w DSS z LTE2100, sektor 1 jest na azymut 10, w Słubicach na Krótkiej T-mobile jest pozwolenie na 5G N78 ale nie dziala, moze kiedyś odpalą . Na dziś Orange i oferta LOVE mini za 105 zł za 2 karty, jedna to głosowa z no limit...
Dzięki wszystkim za rady, chyba sie zdecydowałem na zestaw : ZTE ODU MC889 + ZTE WIFI6 T5400.
I nic z tym nie zrobisz bo karta T-mobile jest przypisana do sprzętu czyli do tego WNC 5g który masz na uzyczenie, dodatkowo jest przypisana do twojej lokalizacji. Chatbot o tym raczej nie ma pojęcia bo nie czyta tego co piszę na tym Forum, ogolnie dlatego proponowałem sprawdzić T-MOBILE na innej karcie w telefonie 5G bo w internecie nie brak podobnych...
Za Zowee dałem z góry 499, i mam 145zl fakturę (Internet + tel). Być może uda się go popchnąć za 9-10 stówek. W Orange płaciłem 125, więc tak naprawdę różnica nie wielka. Tym bardziej, że w Orange miałem dodatkowy abonament na neta bo brakowało transferu. -Wczoraj kolejny raz przeglądałem sprzęt i rozważałem zestaw ZTE MC889+ T5400 802.11ax (Wi-Fi 6)....
W T-MOBILE oferta Internet Domowy bez limitu danych i prędkosci to koszt 155zł/m-c przy czym zestaw MC889+T5400 jest na uzyczenie i do zwrotu po 2 latach a oferta jest przypisana do konkretnej lokalizacji a karta SIM do tego sprzętu co ją jak dla mnie całkowicie dyskwaliafikuje. Play taka sama oferta czyli całkowity no limit to 105 zł/m-c plus zestaw...
Moja propozycja to zakup bez abonamentu https://www.plus.pl/router-e?name=zowee-...
Tak chodzi o taki zestaw jak MC889+T5400/T3000 tylko zestaw od Nokii. MC889 to zew. CPE 5G/LTE zasilany POE a do niego router wewnętrzny. Z nowych najtaniej wychodzi zestaw z Plusa https://www.plus.pl/router-e?name=zowee-...
Witam, posiadam zestaw ZTE MC889 5G ODU ZTE T5400 IDU, operator to T-Mobile internet 5G bez limitu danych. Lokalizacja: 54°20'26.2"N 18°36'21.3"E https://obrazki.elektroda.pl/1724962300_... Tak to wygląda, jeżeli chodzi o moje parametry, zależy mi na tym, żeby ustabilizować ping. Często się zdarza tak, że na chwilę skacze, co jest uciążliwe...
To jest zestaw od WNC , składa się z zewnętrznego routera z wbudowanym modemem 5G/LTE tworzacego ODU, zasilanie przez zasilacz POE 48V po kablu Ethernet, do tego wewnętrzny router IDU do sieci lokalnej i WiFi. Zestaw egzotyczny ze specyficznym softem, ODU moze też działać z dowolnym routerem lub AP. Oferowany w T-mobile, poczatkowo w umowach na raty...
Do wyboru masz H352-381+AX3 z Plusa https://www.plus.pl/router-e?name=zowee-...
Też jestem zwolennikiem używania zewnętrznych punktów CPE do 5G (moim faworytem w tym temacie jest MC889 :D) tylko tu jest problem. Ten streamer o którym mówiłem który miał M6 on robił streamy IRL czyli chodził z plecakiem po mieście (jak już w jakimś się zatrzymał, zazwyczaj robił streamy z przejażdżek rowerowych gdzie rowerem jeździł z jednego miasta...
Tak, MC889 moze pracować w Bridge jako modem 5g/LTE , ja mam tez T5400 ale jeden MC889 u mnie działa z Netgear SXR50 ,który jest wew. routerem z MESH.
witajcie ponownie, wiec zdecydowałem się na zakup zestawu MC889 + T5400 obecnie testuje orange / plus / t-mobile / play w prepaidach w różnych miejscach (balkon, dach, we wnętrzu) czy jest opcja jakoś wymusić łączenie z danym BTS? (oczywiście ustawiam MC889 w kierunku danego BTSa) czy jest możliwość odczytania z MC889 z parametrów połączenia z jakim...
W Orange oferta LOVE Mini za 105 zł, 2 karty, głosowa z no limit i 300GB/M-C i internetowa bez limitu danych, do tego zestaw MC889+T5400 w ratach za 769,11 zł w 24 ratach, to połowa wartości rynkowej. Jesli chcesz publiczny IP z dostępem z zewnatrz, choć nie wiem dlaczego to bedziesz musiał wykupić dodatkowo. Radiówka to nieporozumienie w lokalizacji...
Nie, parametry sygnału na N41 czyli 5G2600 Plusa w domu są za słabe aby korzystać z wew. routera 5G, stąd niskie osiagi na DL i dramat na UL. W T-mobile podobnie. W Plusie abonament bierze się zawsze ze sprzetem i wybiera zestaw MC889+T3000 lub H352-381+AX3. To są zestawy składajace się z zew. CPE 5G/LTE i routera wew. z portami LAN i WiFI. Jeśli nie...
Ja korzystam na Krzekowie (ZERO ŚWIATŁOWODU i szans na niego, jakby ktoś pytał) z T-Mobile. Mam ZTE MC889 5G+T5400. Antena na dachu (około 7-8 metrów nad poziomem gruntu), wycelowana w odległy o jakieś 2-3 km wieżowiec na osiedlu Somosierry, gdzie jest (na pewno oblegany) maszt. Tak to wygląda na teraz https://obrazki.elektroda.pl/2759781500_...
Przy zmianie operatora np. Orange bez limitu danych Internet Biurowy 5G Premium przy zakupie on line 6 m-cy za darmo a kolejne 18 m-cy za 130 zł netto a do tego dobierasz zestaw MC889+T5400 za 26 zł na m-c czyli 624 zł netto, brutto 768 zł a cena rynkowa to 2 razy tyle. To najnowszy sprzęt do 5G N78 z routerem wew. AX5400. Oferta , cena i sprzęt bezkonkurencyjny...
Cześć, na wstępie piękne dzięki, twoje rady i ATK-504 zrobiło robotę.. 20-80Mb/s dostałem pewne info, że w czerwcu bts w Czarnym Dolnym będzie modernizowany + ma być dołożone 5G 2100. idąc za ciosem i okazja promocji wypowiedziałem umowę w orange i zawarłem nową z tmobile i wziąłem największy pakiet plus MC889+t5400 raczej świadomie, że póki nie zmodernizują...
Podać lokalizacjeę, co to za wieś. Do tego screena z MC889 z danymi stacji bazowej oraz parametrami sygnału i agregowanymi pasmami LTE i screena ze speedtestu.
W tej lokalizacji nie ma żadnego powodu aby czekać na światłowód bo w T-mobile czy Orange prędkości ponad 500Mb/s to norma, oczywiście nie z BTS-a NetWorks w Przysieku. Oferta Orange jest duzo lepsza, np. LOVE za 105 zł są 2 karty SIM, jedna głosowa z 300GB/m-c i no limit rozmowy/SMS i karta do internetu bez limitu danych i prędkości a do tego zestaw...
Po zamontowaniu na dachu MC889 + T5400 prędkość wzrosła z 10 Mb/s do średnio 500 Mb/s, momentami sięga nawet do 800 Mb/s. Więc jestem bardzo zadowolony z wyniku. Dzięki za pomoc 🙂. Jeszcze może pokręcę trochę anteną, żeby trafić bezpośrednio na BTS 5G z Hallera, bo wydaje mi się, że nie zawsze łapie 5G. https://obrazki.elektroda.pl/8867719400_...
BTS na kościele nie znika, powody są dwa . To stacja bazowa bez 5G2100 w DSS z LTE2100, do tego sektor 1 na azymucie 60 stopni z którego korzystasz pracuje z niewielkimi mocami, dwa razy nizszymi niz dwa pozostałe. Stąd masz parametry sygnału z tego BTS-a porównywalne do tego z Limbowej. Ten BTS NetWorks świeci pierwszym sektorem na twój kierunek, działa...
MagentaBIZNES VIP, oferta bez sprzętu, tania to ona nie jest. Dużo lepsze oferty ma Orange, który też korzysta z tego BTS-a, z najnowszym sprzętem w ratach na własność, np. dla indywidualnych oferta no limit na internet i karta głosowa z no limit i 300 GB/m-c za 105 zł brutto, a do tego zestaw MC889+T5400 w ratach 24x32 zł, czyli 768 zł. Po 2 latach...
Stacja bazowa Play w Karwii działa na prawdziwym 5G3500 N78 plus LTE2600+2100+1800+800 a na 2100MHz ma też 5G2100 N1 w DSS z LTE2100 ale ono jest bez znaczenia. Sektor 3 na azymut 270 stopni, to na kościele. Orange/T-mobile maja stację na kominie przy W.Polskiego 45 i na nim 5G3600 N78 i 5 pasm LTE, sektor na azymut 260 stopni czyli na Karwieńskie Błoto...
Sprzętu za darmo nie wymieniają, oferta 500GB za 80 zł jest dla klientów Play ze 20 zł zniżką, ten MF258k jest na uzyczenie, nie ma wstępu do 5G, jest bardzo słaba, samo uzyczenie tego zestawu w tych 80 zł kosztuje 30 z ł/m-c czyli przez 2 lata płacisz 720 zł i musisz oddać ten zestaw. Taki zestaw jest wart teraz maksimum z 400-50zł wiec sporo im przepłaciłeś....
Witam zdecydowałem się zakupić jak polecałeś ten ZTE MC889 + ZTE T5400 i troszkę jestem rozczarowany porównując z Huawei 5g cpe pro 2 który miałem wewnątrz na parterze mam na tym samym nadajniki gorsze osiągi srednio 30-40 mbs oraz dużo wyższy ping przy huawei było ok 18-19 teraz 28-30 chyba że kwestia ustawienia modemu pasma te same co na huawei 1800...
T-mobile ma tam problem ale nie związany wcale z zakłócaniem sygnału, łykasz te ich bajki jak pelikan ryby. To wyświechtana ich śpiewka od lat, nic nie zgłaszali UKE, tam nikt niczego nie zakłóca, masz klasyczne objkawy zapchanego sektora na BTS-ie, po prostu operator nasprzedawał wiele ofert bez limitu i sieć LTE mimo agregacji pasm LTE jest przeciążona....
Promocja jest Ok a router mozesz kupić dowolny, niekoniecznie T5400. MC889 ma port 2.5Gb/s więc optymalny byłby router wew. z takim portem. Karta SIM jest w MC889 a router wew, zapewnia sieć WiFI i Ethernet wewnątrz domu. Z budzetowych z WiFi 7 np. https://allegro.pl/oferta/router-mercusy...
orange mc889 mc889 tmobile mc889 mikrotik
windows odblokowanie sterowanie nawadniania wymiana chłodnica passat
sonoff basicr4 bd242a zamiennik
Volkswagen Passat B5 – przewody odryglowania drzwi prawy przód, kolory, pinout T6c Audi A1 1.0 TFSI – kolory kabli modułu wentylatora chłodnicy J293, pinout, schemat