podłączyć kontrolka ładować t25

Znaleziono około 6 wyników dla: podłączyć kontrolka ładować t25
  • t25 A1 - Czerwona kontrolka ładowania, jak zdiagnozować usterkę?

Ja zrobiłem to na starym regulatorze i podłączyłem w taki prosty sposób jak opisałem i działa już tak roku i wszystko jest w porządku ładowanie ok :)

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   07 Lip 2010 20:48 Odpowiedzi: 31    Wyświetleń: 50375
  • Władimirec T25 - kwestia ładowania akumulatora i kabelków w alternatorze Elmot

Albo raczej to co nazywasz kontrolką włącznika masy jest kontrolką ładowania. Nie napisałeś do czego jeszcze ta "kontrolka masy" jest podpięta. Czy aby nie do + akumulatora? Jak się zachowuje ta kontrolka po odpaleniu? Gdzie (do czego) jest podłączony przewód zielonożółty ten co jednym końcem jest podpięty do alternatora? Podsumowując: Na regulatorze...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   19 Kwi 2021 13:25 Odpowiedzi: 35    Wyświetleń: 1947
  • REKLAMA
  • Nie znalazłeś odpowiedzi? Zadaj pytanie Sztucznej Inteligencji

Czekaj (2min)...
  • Władimirec T25 - luz na kierownicy, orka, problemy z gazem i podnośnikiem

Masz pewnie taki alternator: http://obrazki.elektroda.pl/4756249200_1... Napiszę Ci jakbym ja to podłączył ale nie wiem na pewno czy nie będzie jakiegoś błędu. Z plusa na alternatorze krubszym kablem podłączyłbym do rozrusznika (do tego kabla co idzie z akumulatora) tylko nie omotaj tego przypadkiem o tamten kabel tylko kup zacisk i...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   28 Wrz 2021 09:16 Odpowiedzi: 191    Wyświetleń: 149592
  • Podłączenie kontrolki ładowania w ciągniku T-25 - szczegóły i schematy nie działają

Witam wszystkich Pomóżcie proszę z kontrolka ładowania do t-25, żaden schemat ani podpowiedzi innych nie pomagają i w żaden sposób nie mogę podłączyć jej żeby zgasła, nie odsyłajcie mnie do innych tematów bo próbowałem wszystkiego. Dołączam foto dzieki z gory za pomoc i chęci

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   14 Lip 2017 19:04 Odpowiedzi: 57    Wyświetleń: 22098
  • Jak podłączyć wskaźniki temperatury i ładowania w ciągniku T-25?

Potrzebuję informacji jak podączyć wskażniki temperatury i Ładowania? Mam 2 nowe wskażniki...

Samochody Szukam   30 Wrz 2009 14:17 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 2393
  • REKLAMA
  • T-25 nie ładuje po myciu - kontrolka świeci, alternator sprawny

Witam. Mam problem z ładowaniem w moim T-25. Wszystko działało i było dobrze do momentu gdy postanowiłem umyć traktor przed zimą, myłem dokładnie i wszędzie, wody nie żałowałem. Po umyciu traktor postał chwilę żeby obeschnąć, po odpaleniu nie zgasła kontrolka ładowania zmierzyłem napięcie i wskazywało w granicach 13 V. Pomyślałem że zalałem alternator...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   24 Sty 2024 15:42 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 513
  • Podłączenie litewskiego alternatora z 2 wyjściami do T25 - jak to zrobić?

Witam Może ktoś mi pomoże? Mam T 25 ze starym alternatorem na 5 kabelków, wymieniłem alternator na nowy bodajże litewski za 220zł pasujący do t25 i posiada on dwa wyjscia !, jedno jest na fi 6 czyli plus a drugi fi5 no wlasnie, nie wiem ktory kabelek mam podlaczyc?. Probowalem w czasie pracy zwierac kazdy z pozostalych czterech kabli i obserwowalem...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   29 Maj 2014 07:47 Odpowiedzi: 13    Wyświetleń: 36349
  • Władimirec T-25a - pytania o deskę rozdzielczą i kontrolki elektryczne

Witam serdecznie wszystkich zaglądających. Z góry proszę o wyrozumiałość bo mam tylko 16 lat. Ale do rzeczy. W jakże pięknej maszynie ze starości popsuła się instalacja elektryczna. Mam w tej sprawie sporo pytań.... Po 1 chciał bym wiedzieć coś o desce rozdzielczej. http://obrazki.elektroda.net/82_12814721... a)W miejscu zaznaczonym literą...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   15 Sie 2010 21:17 Odpowiedzi: 18    Wyświetleń: 15674
  • Jak podłączyć przerywacz i włącznik kierunkowskazów w Władymirec t25?

Witam czy ktos mógłby wysłać zdjęcie podłączenia przerywacza I wlacznika kierunkowskazów w t25?

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   12 Lut 2020 17:08 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 7482
  • t25 - Jak prawidłowo podłączyć alternator, aby działał poprawnie?

Witam . Jak powinno się prawidłowo podłączyć ten alternator?

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   24 Maj 2013 20:14 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń: 8703
  • Brak ładowania w ciągniku T 25 - co robić?

Witam mam problem z ładowaniem w ciągniku t 25

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   31 Mar 2024 14:44 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 336
  • Jak podłączyć regulator napięcia RC12 lub RA2/B do alternatora w T25 Władimirec?

To na pewno jest alternator tylko że 6 diodowy, ale już z wbudowanym regulatorem napięcia. Element ze zdjęcia PB1 to nie regulator, a przekaźnik kontrolki ładowania i jednocześnie przekaźnik blokady rozruchu, czyli nie pozwoli ponownie uruchomić rozrusznika gdy ciągnik pracuje - jest ładowanie. Przewody na alternatorze zamienione miejscami. Napięcie...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   30 Paź 2016 18:56 Odpowiedzi: 34    Wyświetleń: 32740
  • REKLAMA
  • Wladminirec T25 1980 - brak ładowania, kontrolka świeci przy dodaniu gazu

Witam. Mam problem ze swoim władkiem bo zauważyłem, że brakuje ładowania i kontrolka przy dodaniu gazu świeci się, moje przypuszczenie to regulator napiecia padnięty, ale nie jestem do końca pewny, bo raz ładowanie jest normalnie, a chwilę później zanika. Proszę o poradę czy to na pewno to i gdzie go zlokalizować? Z góry dziękuję :) .

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   03 Kwi 2016 16:10 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 768
  • Władymirec T25 - instrukcja podłączenia alternatora: zdjęcie dołączone

Witam, jak podłączyć ten alternator? :) https://obrazki.elektroda.pl/1521193000_...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   22 Paź 2021 20:34 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 4863
  • Jak podłączyć kabelek wzbudzenia do alternatora T25?

Witam chciałbym się dowiedzieć gdzie powinien być podłączony kabelek wzbudzenia do tego alternatora https://obrazki.elektroda.pl/7157801200_...

Samochody Początkujący   18 Paź 2021 11:31 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 1470
  • T25 - Nowa elektryka, nie odpala ze stacyjki, kontrolka świeci, na krótko działa

Załozyłem nowa elektryke do T25 ale nie odpala ze stacyjki kontrolka sie swieci ale nie odpala. Na krótko odpala. Zrobilem schemat jak dla dziecka na podsawie orignalnego zeby sie upewnic... co do kabli to sprawdzałem + ze stacyjki i styk jest, kabel + od akumulatora i rozrusznika też w porządku bo jak złączyłem to rozrusznik odrazu załapuje, masa od...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   22 Lip 2024 16:23 Odpowiedzi: 2    Wyświetleń: 5982
  • Jak podłączyć alternator w Władimirec T25A2? Schemat i instrukcje

Witam, tak jak w temacie, chciałbym zamienić prądnice na alternator ponieważ nie mam ładowania, lub ładowanie jest bardzo słabe... Zakupiłem już orginalny alternator do władimirca tylko teraz pytanie jak podłączyć te kabelki, byłbym wdzięczny gdyby ktoś przedstawił mi to na obrazku. Mam jeszcze kilka pytań dot. tego ciągnika, od niedawna jestem jego...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   06 Maj 2018 10:42 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń: 8002
  • T25a - Jak odpalić t25a bez pokrętła po lewej stronie

Mam pytania jak odpalić t25a bez tego pokrętła z lewej strony bo mam takie pokrętło ale nie umiem go zamontować a pamiętam że mój dziadek odpalał go bez tego pokrętła. I czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak go się odpala

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   29 Lip 2021 12:43 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń: 369
  • Jak podłączyć pompę hydrauliczną T25 do wspomagania ciągnika SAM?

Witam wszystkich,mam pompe hydrauliczna od t25(wladymirec)i nie wiem jak ja podłaczyc,tzn nie wiem jakie tam złacza ida aby podłaczyc przewody hydrauliczne,w sklepie powiedzieli ze nie maja nic takiego aby ja podłaczyc(Chcę zrobic na tej pompie wspomaganie do ciagnika sam)pozdrawiam[/img] Znalazłem taki adapter: bedzie pasował?to do tej pompy?

Samochody Początkujący   03 Kwi 2012 20:36 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń: 5022
  • Zdjęcia podłączenia włącznika świateł długich i kierunkowskazów Władymirec T 25

Witam czy ktoś może wysłać mi zdjęcia podłączenia włacznika świateł długich i kierunkowskazów Władymirec T 25

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   22 Cze 2016 03:08 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń: 3246
  • Podnośnik t25 wladymrec. Pompa została wymieniona, dodano olej.

witam, nie podnosi wogole podnosnik w t25, dodam iz niebylo oleju prawie wogole,pompa zostala wymieniona na nowa,olej wlany a w dalszym ciagu nawet niedrgnie.

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   24 Kwi 2013 18:11 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń: 8469
  • Jak zlikwidować luz w przekładni kierowniczej ciągnika T25?

W ciągniku T25 mam duży luz w przekładni kierowniczej i mam pytanie czy jest możliwość wyeliminowania tego luzu zpodziękowaniem.

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   24 Cze 2011 10:18 Odpowiedzi: 11    Wyświetleń: 20896
  • T25 - Trudności z odpaleniem bez odprężnika mimo nowego rozrusznika

Witam. Mam problem z odpaleniem mojego t25 bez odprężnika nieraz odpali ale to rzadko, gdy zastartuje go bez odprężnika zakręci ale zaraz go hamuje i nie może ruszyć natomiast z odprężnikiem nie ma problemów z odpalaniem. Kiedyś myślałem, że ten stary rozrusznik nie daje mu rady więc kupiłem nowy szybkoobrotowy.

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   19 Sie 2019 21:44 Odpowiedzi: 35    Wyświetleń: 8142
  • T 25 - Alternator nie ładuje, kontrolka nie świeci, możliwy problem z regulatorem

Witam, mam problem z alternatorem od T25 ruskiego, brak ładowania. Sprawdziłem diody i uzwojenia, są dobre, na + idzie 12V i do amperomierza, natomiast po podłączeniu drugiego przewodu do tej literki D, jak na zdjęciu, kontrolka powinna się palić przy włączonej masie, a ona się nie pali, a jak dotknę go do obudowy alternatora to sie zapala. Nie wiem...

Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki   16 Lip 2013 21:10 Odpowiedzi: 26    Wyświetleń: 22623
  • Toyota Avensis II T25 2.0 benz - Nie pali, brak kontrolki Check Engine i ładowan

Witajcie, mam dziwny przypadek. Toyota Avensis II gen. T25 z 2006r., benzyna 2.0. Samochód przestał zapalać, rozrusznik kręci ok. Na desce rozdzielczej po włączeniu zapłonu nie pojawia się kontrolka silnika "Check Engine" i kontrolka ładowania akumulatora. Sprawdzone wszystkie bezpieczniki i przekaźniki. W komorze silnika mam kilka głównych bezpieczników...

Samochody Elektryka i elektronika   29 Paź 2025 07:46 Odpowiedzi: 15    Wyświetleń: 6606