Wlasnie mialem taki sam problem rozkrecilem pilocika probowalem polutowac zimne luty i teraz wogole nie startuje, nie pali sie zielona dioda, brak jest jakiegokolwiek napiecia. Czy ktos sie orientuje jakie napiecia powinny wchodzic do tego pilocika ma ktos jakis schemat ? ratujcie :(
czy jest możliwość ominięcia wewnętrznej zwrotnicy we wzmacniaczy Tam jest zwrotnica aktywna - czyli rozdziela sygnał na poziomie sygnału audio o poziomie podobnym do wejściowego. Bez schematu nikt Ci raczej nie powie co zrobić by ominąć filtrowanie basu na głośniki boczne.
Poszukiwany schemat do Creative T6060 z ukłałdami TDA 8947 Podaj rodzaj , markę i symbol urządzenia w temacie! Patrz -- > OGŁOSZENIE 1/pierwsze/ od góry w tym dziale.
Witam, mam głośniki Creative T6060, ale bez pilota, ma ktoś może opis pinów wtyczki schemat tego pilota, gniazdo ma 9 pinów. Chciałbym zrobi własnego pilota :) Sam sobie poradziłem LUB Regulamin p.11 Proszę uzupełnić. (dj-MatyAS)
Mam problem, mianowicie głosniki grały super... Od pewnego czasu zestaw zamilkł.... Sprawdziłem i okazuje sie że usterka jest niby prosta.... - tylko gdzieś jest przerwa w kabelku od pilota... Szukam opisu kabelka by usunąć usterke.... Czy ktoś może ma schemat z opisem pinów....?
Witam. Mam pytanie odnośnie zestawu t6060 a konkretnie wtyczki od pilota, czy zna ktoś / może sprawdzić kolejność połączenia pinów wtyczki do kabli od pilota? (który kolor do którego konkretnie pinu) dołączam schemat wtyczki. Z góry dzięki.
Witam serdecznie wszystkich - to moj debiut na forum ;) Nie jestem zbyt biegly w technicznych sprawach, wiec z gory przepraszam za bledy w "slownictwie branzowym". Przejde od razu do rzeczy... Posiadam od paru lat glosniki komputerowe Creative T6060 Czesto korzystam z nich poza swoim meijscem zamieszkania, gdzie nie sa podlaczone do komputera, lecz...
"Na schemacie jest mały błąd tzn. każdy z potencjometrów powinien mieć wartość 50K (tak jak wszystkie potencjometry Creative) a nie 22K." To może pomoc w moim problemie :)
Przepraszam za długą nieobecność. Niestety nie mogę znaleźć 5V na płytce. Jeśli ktoś posiada schemat tych głośników to ponawiam prośbę o podzielenie się schematem.
Mam stary wzmacniacz audio Creative Inspire T6060, do którego niestety potrzebny jest specjalny pilot żeby móc normalnie podłączyć do niego muzykę (gdyż mam tylko w laptopie wyjście słuchawkowe, nie tak jak w płytach głównych). Szukam więc takiego pilota albo schematu jak go zrobić, gdyż sądząc po ilości pinów ( na jednym ze zdjęć) to coś więcej niż...
Mam podobne głośniki Creative Inspire t6060 i tam jest elektroniczna regulacja głośności - potencjometr reguluje napięcie regulacji - wzorcowe jest brane z jednego układu regulacji ( nie pamiętam oznaczenia tych scalaków - spr. w domu ). Też miałem podobny problem i okazało się, że napięcie wzorcowe pływa to było około 5.6V - użyłem zastępczego na 78L05...
Witam jestem nowy na forum i na poczatku chcialbym sie przywitac... wiem ze jest duzo tematow w internecie na ten temat o ktory pytam ale nie znalazlem tam zadnej sensownej odpwiedzi... chce podlaczyc zestac creative 5,1 t6060 pod LCD Toshoba. Narazie nie bede kupwoal amplitunera bo nie mam kasy a tamte glosniki stoja niuzywane to chcialem je wykorzystac....
Więc jak poszukać odpowiednich pinów od pilota łączące go z wzmakem ? Dodano po 30 Subwoofer współpracuje z pilotami od następujących modeli głośników Creative: P5800 P580 I-TRIGUE 3200 I-TRIGUE 3300 I-TRIGUE 3220 T3030 T6060 T3000 T7900 T7700 I wyszukałem na zagranicznej stronie od pilota T3030 schemat podłączenia może mi pomożecie bo t3030 nie posiada...