Witam ! http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic29...
Witam. Interesujący Ciebie artykuł znajdziesz w "Praktycznym Elektroniku" nr 6/99. Pozdrawiam. Dodano po 38
Tak, oczywiście
Dzięki!
Witam Znalazłem post odnośnie przestrojenia tunera Unitry T7010 i tam jeden forumowicz podaje, że artykuł albo schemat jest na elektrodzie w dziale service RTV. Przeszukałem cała stronke i albo mam coś z oczami albo "service RTV" jest gdzieś kryte, tyle tego jest, że się gubie. Prosze pomóżcie mi znaleść ten dział albo powiedzcie gdzie moge znaleść...
Miałem podobny problem w "tosce". Ktoś zrobił niepotrzebny otwór w przednim panelu. Ja zakleiłem otwór(ok 8mm) poxipolem i zeszlifowałem go drobnoziarnistym papierem ściernym. Po tym zabiegu niestety trzeba pomalować cały panel. W moim przypadku był to czarny spray. Efekt końcowy mnie zadowolił. Koszt niewielki. Może i Ciebie zadowoli. Pozdrawiam.
witka| wlasnie tak jak w temacie :) jestem początkującym elektronikiem chcialbym przestroic tuner radiowy marki unitra model t7010 prosze o pomoc jezeli taki temat byl to prosze o nie usuwaie go :) z gory dzieki za pomoc
https://obrazki.elektroda.pl/2187039700_... Tym razem w dziale "Wnętrza urządzeń" oglądamy nieco ciekawszy sprzęt produkcji ZRK - tuner T-7010, będący częścią zestawu SlimLine ZM-7000, pozwalający na odbiór fal długich, średnich oraz UKF, zdolny do zapamiętania trzech stacji, wyposażony dodatkowo w antenę ferrytową umieszczoną poza...
Jeśli nie jesteś fachowcem od odbiorników radiowych, nie ma sensu robić samemu radia ponieważ nie jest to takie proste a radio fabryczne kosztuje niewiele. Wiesz, to wszystko zależy. Z pewnością nie powinieneś straszyć kolegi. ;) Ja na początku, zabierając się za niektóre konstrukcje także nasłuchałem się komentarzy w stylu "bez oscyloskopu do tego...
Dzień dobry. Tym razem mam pytanie o tuner Unitra T7010. Jest to urządzenie przestrojone i chciałbym wymienić mu skalę na wersję z aktualnym zakresem UKF. Nowa szybka już do mnie wędruje, a ja chciałbym zapytać o samą czynność wymiany. Jak to zrobić, żeby niczego nie zniszczyć? Może ktoś z Was dobrze jest zorientowany w temacie... Pozdrawiam - zombiszczak
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic12...
Postanowiłem ostatecznie kupić sobie Unitra Elizabeth z bursztynowym podświetleniem.Już zamówiłem i czekam na paczkę .Teraz będę szukał kolumn 4 omy.Z tego co pisaliście wynika ,że nic się nie stanie jak podłącze kolumny 8 omy.Myślę ,że w przyszłości wzbogacę swoją kolekcje o Unitra Merkury.Szukam też tunera Unitra T7010 srebrny.
Wygląda na uszkodzenie stopnia wejściowego. T1, D 1,2,3 na początek. http://unitra.eu.org/node/4535
Mam miernik i schemat.
Może załączniki z poniższego tematu pomogą? http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic13...
Witam Można zastosować tranzystory BF199, zrobiłem tak kilka lat temu podczas przestrajania tunera Unitra Diora T7010, wzmocnienie głowicy wyraźnie wzrosło.
Wlutowałem c 33, i podłączyłem sygnał z głowicy t7010, pięknie i czysto odbiera stereo, wiec problem jest w głowicy. Zasilana ta głowica była z AT9115, czy T7010?
Witam , muszę sprzedać trochę rupieci z działki , nie wiem jak je wycenić , a ponieważ są z różnych dziedzin życia ten dział wydał mi się najodpowiedniejszy . Przedmioty te zalegają na działce , a ktoś może mieć z nich jeszcze jakiś użytek i je wykorzystać więc zdecydowałem się je wysłać na allegro. Przedmioty te to kolejno : Chłodzenie nieużywane BOX...
PW 7011, T7010 i Space 86'
Ostatnio znalazłem radio Kankan 3. Podłączyłem go do prądu i po przez wejście sygnału podałem na głośnik dźwięk z mojego CD. Wszystko grało OK więc postanowiłem wymontować płytkę ze wzmacniaczem ze starej obudowy i włożyć do wykonanej z aluminium (tak aby pasowała do reszty mojego sprzętu(Unitra PW7011, T7010)). Po wyjęciu z obudowy i z ramki w której...
Różnica nie jest wielka, ale oczywiscie PW. Wzmacniacz w radiu jest zawsze kompromisem. Poza tym sam wzmacniacz łatwiej naprawić. at skonstuowany jest przez radmora , a skąd taka mądrość? zestaw ZM9000 w skład którego wchodzą obydwa te urządzenia powstał jako wspólne przedsięwzięcie ZRK, ŁZR Fonica, ZR Eltra, koordynowane przez OBRESPU (Ośrodek Badawczo...
A no to widzisz. Nie wiedziałem. Tzn. jedyną rzeczą odróżniającą te 2 opisy jest to że ten jeden właśnie mówi o usuwaniu rdzenia L7. Ten opis to artykuł z jakiejś gazety pt: "Przestrajanie tunerów T7010, T9010 i amplitunera AT9100." Teraz będzie mi już łatwiej działać kiedy już działa stereo. Ale satysfakcja!!!
Kupię polski tuner/amplituner najchętniej ZRK t7010, AT 9010 lub eltra t9010, 9015, ewentualnie wraz z innymi elementami zestawu lub elementami dopasowanymi wzorniczo. Ewentualnie inne propozycje ale tylko Unitra. Sprzęt kompletny, stan płyty czołowej bardzo dobry, tuner przestrojony lub nie. Chodzi mi o coś dość taniego, do użytku i jednocześnie do...
unitra tuner t7010 tuner t7010 radio t7010
modul yamaha kadett instalacja atrapa alarmu
kuchenka amica 53gg5 43zptgn samsung np550p7c
Epson WF-3620 – reset drukarki, przywracanie ustawień, kasowanie licznika T6711 Zwrotnica do drivera Skytec/Omnitronic 902.263 – schemat, wartości, ochrona