gniazdo pod kierownica pod zaślepka. a jaki masz problem?
Golf ma krótsze manetki bo kierownica mniejsza.
Przez to patrzenie na samochody przez pryzmat VW t3 tego nie wiedziałem. W busie z przekładnią kierowniczą (bez wspomagania) miałem założoną nieoryginalną kierownicę (chyba z t4) i ta tulejka do ori kierownicy nie pasowała. Przepraszam za błędną interpretację. Tuleję można wybić przy pomocy klucza płaskiego (u mnie ściągacz nie dawał rady złapać). https://obrazki.elektroda.pl/2744892600_...
Prawdopodobnie turbina, może mieć zacięte kierownice. Mogą też być inne przyczyny. Oddaj auto do człowieka, który się na tym zna, a nie do psuji.
odkrecic kierownice
Czyli muszę deskę odchylić do dołu tylko aby odsłonić belkę, czy wyjąć całkowicie? A kierownicę, żeby spuscić do dołu na przegubie to tam pod kierownicą na jedną śrube odkręcam o ile dobrze widziałem.
Dzień dobry. Jestem nooooowy, więc jak coś zrobię nie tak wybaczcie. Pytanko- Jak dojść do zegarów, kierownica z poduszką, vw t4 2,5tdi 1999 full . Proszę o pomoc, jeśli ktoś łaskaw.
Słychać elektrozawór na pompie paliwa? Może sprawdź czy dochodzi napięcie. Jeżeli nie to pod kierownicą są przekaźniki. Nr. 107 sprawdź. Możesz też pkdać napięcie na elektrozawór i odpalić. Reszta porad jak te okażą się trafne.
IV. jw, ale wzrost wartości jest bardzo duży lub ciągły, po czym wartości w kolumnie 3 spadają na długo, lub całkowicie - mamy zapieczone kierownice (turbo do czyszczenia/regeneracji) , lub problem ze sterowaniem turbo (najczęściej uszkodzony zawór N75, pęknięty wężyk podciśnienia) Wszystko pięknie. Ale w tym przypadku nie ma kierownic turbo.
Zakupilem t4 i nie jestem w stanie krecic na postoju kierownica. Czy mozna w miare malym nakladem finansowym zainstalować wspomaganie? Dziekuje za wszystkie sugestie i podpowiedzi.
Tam gdzie wszystkie bezpieczniki z lewej strony pod kierownicą, musisz tylko taką metalową blachę odkręcić która zasłania kilka przekaźników.
Zastanawiam się, czy ta kierownica z VW T4 z roku 1997 będzie pasować do VW T4 z roku 2000, czy da radę zamontować? Moja oryginalna jest już bardzo zużyta. https://obrazki.elektroda.pl/8292883600_... Ktoś może już to robił? https://obrazki.elektroda.pl/1060866500_...
musisz zdjąc stacyjkę ,czyli 1. kierownice ,2.przełączniki i odkręcic stacyjkę imbus nr.6
W zeszłym tygodniu kupiłem WV T4. Dowiedziałem się, że są bardzo "chodliwe" w niektórych kregach. Wiec proszę o pomoc, które z zabezpieczeń sa najlepsze??? Elektronika, blokady na pedala, kierownice czy coś innego???
Chciałem wykorzystać pompę od wspomagania kierownicy VV t4 do innych przeróbek jednak muszę znać jej nominalne obroty i wydajność l/min byłoby dobrze wiedzieć uzyskiwane ciśnienie.Pompa nie posiada oznaczeń poza ZF 91 115. Proszę o pomoc.
Przekaźnik podwójny na szczycie skrzynka bezpieczników pod kierownicą chyba 20x numer to sterownik silnika dla tego modelu, powinna być linia K do diagnostyki. Czujnik temperatury dwa piny uruchamia przez masę pompę obiegową na pasie przednim, a podwójny do sterownik silnika i dwa na temperaturę licznik.
Pod względem komfortu lepiej mi się prowadziło T4 (wygodniejsza pozycja za kierownicą). Co do silników, za 6 tys to podejrzewam ze w "dobrym" stanie to będzie 2.4 D albo 1.9 D lub TD. Jak tylko ktoś o nie wcześniej trochę dbał to będą jeździć. Do silnika vito się nie wypowiem bo nie siedziałem w temacie mercedesów. Budy vw trochę mniej rdzewiały ale...
no trudno mi powiedziec jakiej produkcji jest licznik bo nie wyciagalem i raczej nie bede wyciagal bo podobno mozna wyciagnac caly licznik wylutowac epromka zczytac go i po obliczeniu odpowiednim programem zaprogramowac z nowym wsadem ale ja musze to robic dziennie i w miare szybko i sprawnie mam laptopa i jakies programiki do osobowych samochodow vw...
Nie radziłbym samemu rozkręcać wyłącznika, musisz zdjąć kierownice a masz w niej Air bag, jak złożysz wszystko razem żeby to chodziło. Pozdrawiam
Witam, nie działa mi klakson w VW Transporterze. Po podłączeniu klaksona bezpośrednio do akumulatora działa, tylko przez kierownicę nie działa. Czy powinno być zasilanie na styku zaznaczonym czerwoną strzałką? http://obrazki.elektroda.pl/2584684300_1...
Aż tak skomplikowane że schemat potrzebny? Wszystkie przewody wiązki lamp biegną do skrzynki bezpiecznikowej przy kierownicy.
W T4 na upartego, długim cienkim śrubokrętem odkręcisz i wyjmiesz bez demontażu kierownicy i przełącznika zespolonego. Przyda się małe lusterko.
grzebałem przy tym dość dawno, ale z tego co pamiętam to ciśnienie będzie z turbiny, a nie z układu dolotowego. Rzeczywiście membrana parcieje, może to być przyczyną awarii. Łatwo to sprawdzić. Ściągnij wężyk i dmuchaj lub wciągaj powietrze. Kierownica powinna się ruszać. Jeśli ani drgnie to należy to sprawdzić dokładnie.
może masz zwarcie na ślizgu kierownicy
20 lat temu miałem podobnie z moim VW T4. Sam sprawdzałem parokrotnie. Byłem kilka razy na szarpakach. Badanie zawsze było robione na wyprostowanych kołach. W końcu wpadłem na pomysł, aby to zrobić na skręconych. I bingo. Dolne sworznie miały luz. Po wymianie koniec stuków przy skręcaniu.
Podajac bezposrednio minus z aku na zworke w skrzynce z bezpiecznikami to elegancko trabi ale jak juz dotkne kierownicy to zero odzewu. mam tu schemat ale z przekaznikiem a chcialbym zeby ktos go przerobil na zwore tak jak jest w aucie. Zwora zapewne łączy styki 86 i 87 w gnieździe bezpiecznika, a problem jest zapewne skutkiem oszczędności kilku złotych...
Zapewne kierownice w turbinie zapieczone są, lub jakiś błąd związany z turbiną. klasyczny przypadek w VW które mają problemy z turbiną, 120km/h i góra 3000tys. obr. Sprawdź węzę łączące turbinę z IC, kierownice w turbinie, auto dymi? Oleju ubywa, lub wycieka jakimś wężem od turbo? W jakim stanie jest samo turbo?
Zasil zawór stop bezpośrednio z akumulatora, przyspieszacz działa? Co mam zrobić? :P Pytasz o wajchę po lewej od kierownicy? Działa.
Vw t4 oryginalnie ma tempomat. Założyłem kierownice multifunkcyja i sterowanie tempomatu chce przenieść na kierownice. Podpowie ktoś jak prawidłowo podłączyć te przewody szeregowo? https://obrazki.elektroda.pl/4129115800_...
Wygląda na kostkę stacyjki . Tylko wymiana -odkręcasz osłonę kierownicy i już masz dostęp . Czy sobie poradzisz- to inna sprawa ja tego nie wiem bo ciebie nie znam. Pokaż jak wymieniasz kostkę odkręcajac osłonę kierownicy. To nie T4.
A filtr paliwa jak wygląda i kiedy był zmieniany?. Może od filtra paliwa lepiej zacząć. A do tego jeszcze: Ssania działają?. (Od lewej strony kierownicy powinien być.)
Dźwignia w kierownicy dochodzi do niej poradni wychodzi dalej? Nic więcej chyba po drodze nie ma
trochę zmian - dziura w wentylatorze zniknęła, za to pojawił się lepszy radiator na GPU mocowany na heat pipe. Obudowę nad wentylatorem przekształtowałem na gorąco tak by jeszcze zwiększyć przestrzeń pomiędzy wiatrakiem i obudową. Wydaje się to kluczowe dla jego wydajności. W wentylatorze zamocowałem kierownice naokoło wirnika, przy odpowiednim kształcie...
Próbowaliśmy lekko dokręcać, ćwierć obrotu i kierownica nie wracała. Nie bardzo mi się chce wierzyć, że łożysko może być odpowiedzialne za luz. Jak dla mnie w grę wchodzą tylko elementy zębate. Bajkę z łożyskiem wkręcili tylko po to, by się nie narażać na koszty.
No nie wiem siedziałem za kierownicą. Muszę obserwować ale temperatur takich już nie ma. A jakie mogą być przyczyny ? Sprężarka jest wymieniona, po regeneracji. Wymienione też zostały 2 cewki, mocowane pod chłodnicą w zderzaku. Jakie mogą być potencjalne przyczyny ? Przekaźniki, czujniki,ile jest opcji? ?
Chcesz bezawaryjny ? Proszę, masę tego tu jeździ. Toyota Noah albo Voxy. Szkoda tylko ze z prawą kierownicą. :cry: Najlepsze samochody na świecie, czyli JDM. Zrobione w Japonii, przez Japończyków dla Japończyków. :D http://www.japanesevehicles.com/vehicle_...
Witam!!! Mam VW T4 rok prod.2001; silnik 2.5Tdi (102KM kod ACV) problem jest następujący. Pewnego dnia tak sam od siebie przestał mi działać immobilaizer więc zakupiłem emulator immo i według instrukcji podłączyłem go do gniazda diagnostycznego pod kierownicą (trzy kabelki) i samochód odpalił i działa.Problem jest teraz taki że nie działa obrotomierz...
Witam Ponownie! Zacząłem zagłębiać się w temat i okazało się ..... i tu apel do kolegi T5 ponieważ jako pierwszy podsunął ten pomysł. Rzeczywiście przekaźnik nr 147 jest odpowiedzialny za rozłączanie i załączanie klimy, znajduje się on pod kierownicą nad bezpiecznikami. Jeśli byśmy dowiedzieli się co powoduje, że ten przekaźnik zaskakuje, to bylibyśmy...
Mam jeszcze T4 z 2002r. z 2,5TDI przebieg 780 000 km i T5 z 2005 roku z 560 000km. Aktualnie w t5 skończyła się dwumasa a t4 wygląda już jak pokolizyjny wrak. Wszystkie są w ruchu międzynarodowym, a benzyniak robi za rezerwowy wóz. Wszystkie już były wożone benzyniakiem na lawecie. Do krążenia "wokół komina" lub na trasy bez lawety w zupełności wystarcza...
dzięki chłopaki jutro będę działam dam znać jakę będą efekty mojej pracy. ale wypiąłem kostkę i napięcie dochodzi do kostki i idą tam dwa przewody,podłączyłem do jednego z tych przewodów miernik i do masy pojawiło sie napięcie akumulatora Dodano po 4 o imo mi nic niewiadoma ponieważ kluczyk jest standardowy jak w starych VW golf 2 i 3 a auto odpalało...
Fotek nie mam, ale mam opis. Kolega po fachu, "stodolarz" dorabiający do renty naprawami dzwoni, czy nie mam cewki do starego VW pożyczyć, bo przytargali mu starocia, nie ma iskry nie pali. Dałem - dzwoni, to nie to. No to jak sprawdziłeś zasilanie cewki i halla, to szukaj halla do aparatu zapłonowego. Ni holery. Sprawdził zasilanie na pewno jest, to...
chodzi o mieszek który steruje kierownicą w turbinie?. Czy trzeba to jakoś ustawić, bo jest regulacja długości ramienia. Turbo było wymieniane, co prawda nie na nowe i potem wymieniany był sam mieszek, ale nie był specjalnie jakoś ustawiany. Dodano po 22 na teście który zrobiłem widać jak dziwnie zachowuje się tyrbo nie wiem tylko jaka jest przyczyna....
Witam Odczytane błędy to; 65535 Uszkodzony moduł sterujący 532 Napięcie zasilania, sygnał za mały – BŁĄD SPORADYCZNY Czy do wymiany/regeneracji jest w/w moduł? Gdzie znajduje się ten moduł w WV T4 transporter 99r Poduche mam tylko w kierownicy. Czy po ewentualnej wymianie sterownika wystarczy wykasować błąd? Czy trzeba dodatkowo coś programować?...
Zasadę działania turbiny i sterowania znam. Wprowadzę może w temat: padła turbina (uszczelnienia po stronie gorącej, łopatki pokrzywione, kierownica na żyletki), wywaliło olej w wydech; po zakupieniu turbiny po regeneracji i wykonaniu: - zmiana wężyków podciśnienia; - kontrola smarowania -drożne; - kontrola węża spływu oleju z turbo - drożny; - kontrola...
Marka: RENAULT Model: Logan Sandero II Model: Logan Sandero II Rok produkcji: 05 2015 Typ pojazdu: B8AL Vehicle_fabrication_number A485455 Kod silnika: K9K612 Nr silnika: D292516 Gearbox_type_and_suffix JR5368 Gearbox_fabrication_number A094296 Drive: Z lewej strony Opcje: Typ pojazdu: B8AL; Numer fabryczny pojazdu:...
Posiadam schemat tego kierunkowskazów dokładny i opisany. Potrzebuje projekt płytki drukowanej. Wiem że są odpowiednie programy, ale niestety na moim komputerze firmowym jest ciężko cokolwiek odpalić. Oto opis elementów: R1,R4,R5,R8 = 1 kΩ ( 1000 Ω) R2,R3,R6,R7 = 10 kΩ (10 000 Ω) R9,R10,R11,R12 = 100 Ω kondensatory elektrolityczne:...
Musisz znaleść skrzynkę bezpieczników. Jest chyba po lewej stronie, poniżej kierownicy. Sprawdź każdy bezpiecznik i wymień przepalony na sprawny. Bezpieczników powinno być około 20.
W liku który podałem na początku tematu jest kolejny link do tematu o tym przerywaczu i jest tam podana następująca lista elementów tego przerywacza: R1,R4,R5,R8 = 1 kilo ohm ( 1000 ohm) R2,R3,R6,R7 = 10 kilo ohm(10 000 ohm) R9,R10,R11,R12 = 100 ohm (można dać wiekszy tak do 200 ohm ale diody będą słabiej świecić) kondensatory elektrolityczne: C1,C2,C3,C4...
witam model jak w temacie gniazdo przy kierownicy z prawej strony nie mogę się niczym podłączyć bezpieczniki sprawdzone po odpaleniu t4 ma wysokie obroty 1200 miga kontrolka świec żarowych ,rozrząd sprawdzony,sterownik pompy podmieniałem,pompa ustawiona na czujnik poradzcie coś
Main data Parameter Value Title Clio IV BHMG Flame red VIN VF15R0G0H50936437 Model Clio IV Model type BHMG Date of manufacture 06 2014 Vehicle fabrication number R358587 Equipment level EA2 Additional to equipment level SAN913 Additional to Limited Edition SAN513 Paint code OV460 Seat trim Velour Interior trim HARM01 Country of application of technical...
Dzisiaj też pomyślałem o gnieździe przyczepki. Podłączał ją jakiś pseudo fachowiec bo jak ją podłączam to świeci się od razu lewe światło obrysowe . Z drugiej strony nie powinno mieć to nic wspólnego, ponieważ ważne są światła stopu. Domex32 ja mam automat , sprzęgła brak . Jak pisałem pompa z zaworem działa i trzyma , Przełącznik przy kierownicy sprawny...
to że siadają światła jak załączy się wentylator to normalne wentylator pobiera sporo prądu ,przyczyną może być wadliwie działając włącznik świateł lub przełącznik krutkie długie przy kierownicy ,wypalają sie styki jak ktoś założy zbyt duże żarówki np. 100/110wat
Sprawdziłem dziś bezpieczniki i te pod maską i te obok kierownicy i wszystkie ok dodam że gdzieś jak idę przewody od parownika czuć gazem i słychać takie syczenie wszystko podpiete od gazu i no nir wiem co teraz sprawdzać dalej
Włącznik świateł awaryjnych-ludzie starej daty nazywają blokadą kierunków-to,że włącza on awaryjne nie znaczy wcale ,że w położeniu spoczynkowym czyli kiedy jest wyłączony,ma zamknięty obwód na dwie strony kierunkowskazów(zdarza się to nawet w nowych autach),więc warto to sprawdzić,oraz włącznik w kierownicy(raczej przy).Elektrit ma rację,bezpiecznik...
Chyba bendę musiał zmienić tego mechanika kod silnika to WV2ZZZ70ZMH074237 jest to benzyna z gazem :D
Wyłącznik w drzwiach kierowcy masuje oba te przewody. To +12V, które widzisz miernikiem, to zasilanie przechodzące przez żarówkę. Dotknij tym przewodem do masy, to powinna sie zapalić. Drugi przewód idzie do brzęczyka zapalonych świateł. I jak też nie działa, to zajmij sie stykiem wyłącznika krańcowego do masy pojazdu.
Witam Mam T4 Caravelle z 91 roku i nie mam obrotaka. Zastanawiałem się nad przekładka liczników z Passata B3 (mam dojścia na szrocie - tanio). Przeróbka wtyków lub coś w tym stylu to nie problem, ale... W niektórych modelach B3 jest jeszcze wyświetlacz i dodatkowe przełączniki na manetkach, o ile dobrze się zorientowałem to służą do odczytu średniej...
Oryginalny! zielone silowniki VW-czteroprzewodowe
Witam, udalo mi sie to zrobic w moim 2012 DSG 2,0 ale bylo to jakis czas temu i niewiele pamietam - mam za to troche dokumentow, moze to pomoze... (Rowniez zakladalem tempomat w T4 i roznica byla ogromna - w T5 jest o wiele wiecej roboty oraz elementow, nie tylko manetka i wiazka, czujnik polozenia kierownicy, poduszka powietrzna kilka wiazek w kilku...
Witam, mój problem polega na tym,że kontrolka świec żarowych świeci słabiej niż zazwyczaj i do tego nie gaśnie, co za tym idzie nie mogę odpalić samochodu...naładowałem akumulator ,ale nic to nie dało...kiedyś już parę razy tak się robiło,ale po doładowaniu akumulatora było ok...teraz i to nie pomogło!! kilka razy zdarzyło się ,że jak przekręciłem kluczyk...
Witam forumowiczów. Jak w tytule, kręci jak szalony a nie odpala. Wczoraj przyjechałem, zaparkowałem, nie było żadnych oznak, dziś już nie odpalił. Kontrolka od świec żarowych świeci normalnie po czym gaśnie, rozrusznik kreci, bateria dopiero 2 miesiące, wszystko niby ok ale nie zapala. Możliwe że to może być immobiliser? Tak pomyślałem ponieważ kluczyki...
zdjac kierownice kierownice sprinter kierownice logitech
iskry nagrzeje obliczanie transformatora impulsowego sterowanie głowicy dysku
philips 32pfl9604h czujniki skrętka
Bosch 40076 – wyprowadzenia przekaźnika 5-pin i driver ECU HSSOP-36 Kolory przewodów DC w zasilaczu Dell – plus, minus, sygnał, identyfikacja ID